BORAs grundlægger, Willi Bruckbauer giver deg de seneste køkkentendenser!

“Ingen troede på konceptet BORA” er et interview med grundlæggeren af ​​BORA bordemfang og kogeplader, Willi Bruckbauer.

Fra snedkermester til køkkenrevolutionær: BORA’s grundlægger Willi Bruckbauer fortæller, hvad der gjorde hans forretningsidé så succesfuld trods modstand i starten.

Willi Bruckbauer er udvikler og grundlægger af BORA. I dette interview taler han om, hvordan hans lidenskab for at skabe et smukkere køkken gav ham ideen om at sætte køkkenbranchen og kækkenventilation på hovedet. BORA downdraft er blevet en stor succes, og ikke alle hvidevareleverandører har en leder, der kender enhver skrue i produkterne.

Ingen troede på konceptet

Da du grundlagde BORA i 2007, kunne ingen forestille sig, at bordemfang kunne blive til en succeshistorie.

Ja, jeg var helt overladt til mig selv dengang. Jeg kunne ikke låne penge i banken, da de ikke kunne se nogen chancer på markedet. Og køkkenproducenterne reagerede også afvisende. Men jeg var alligevel overbevist om min gode idé med bordemfang.

Hvad gjorde dig så optimistisk?

Som snedkermester i syvende generation med speciale i køkkener og passioneret hobbykok havde jeg praktisk erfaring. Jeg har altid gjort mig meget umage med at designe køkkenerne en smule anderledes. Designet var meget vigtigt for mig samtidig med, at det skulle fungere perfekt.

Det var min vision, at man for eksempel også skal kunne stå og lave mad, mens man kigger ud af vinduet, uden at man har et fremmedlegeme foran hovedet. Et nyt køkkendesign – fra opholdskøkken til køkkenalrum. Jeg kunne mærke, at tiden var moden til bordemfang. Og kunderne ville også have denne downdraftløsning.

Vi kender enhver skrue i BORA - en billed-collage fra BORA in the air

Bora er ikke som alle de andre! Det har BORA vist ved at vende køkkenventilatoren på hovedet. At trække damp og os NED i kogepladen var (og er endnu?) stadigvæk uhørt for nogen, Men BORA lavde det med glans. For at vise hvor effektiv BORA faktisk er, invitere de tit på aftensmad i en glascontainer, 30 meter over jorden! Her både laves og nydes maden rundt samme bord. Og stemningen er garanteret høj! Billederne er fra da BORA-in-the-air var på besøg i København i 2018.

Anderledes end alle andre

Du er kendt for, at dit motto består af tre A’er.

Ja, det er rigtigt. Anderledes end alle andre. Og netop det prægede min plan med emfanget. Jeg ville udforme en traditionel teknisk løsning, som har mange ulemper, på en helt ny måde.

Ingen kompromiser

Hvad var dine krav til BORA systemerne?

Kort sagt: ingen kompromiser! Jeg ville tilbyde den bedste kvalitet lige fra starten. Og derved blev det. BORA anvender de bedste materialer, kvaliteten er perfekt, BORA-effektiviteten førsteklasses og støjudviklingen ekstrem lav. Desuden stiller jeg de højeste krav til æstetikken.

 

“Vi kender enhver skrue i BORA” – BORAs grundlægger Willi Bruckbauer

 

vi kender enhver skrue i bora

BORAs store udviklingsafdeling er centrum for innovation – det er her, verdens bedste bordemfang skabes. Eksklusive, bæredygtige og holdbare materialer er et fælles træk ved alle BORA-downdraftsystemer.

 

BORA – den eneste leverandøren med et komplett system

Men de praktiske krav er også vigtige for dig …

Korrekt! Jeg lægger stor vægt på, at vores systemer er intuitive at betjene og nemme at rengøre. Samtidig tænker jeg på, at det skal være nemt, sikkert og hurtigt for montøren at montere.

Vi har altid kompletløsninger for øje, som også medinddrager planlægningen af de omkringliggende køkkenelementer og den mulige føring af udsugningsluften i bygningen. I den forbindelse kommer det os til gode, at vi i mellemtiden har mange års erfaring og at BORA som førende på markedet er en renommeret specialist og systemleverandør.

Vi beskæftiger os udelukkende med kogeplader og bordemfangsystemer, i den forbindelse tænker vi i systemer fra A til Å. Dermed er BORA også den eneste udbyder på markedet med et komplet system fra kogeplade til vægboks hhv. recirkulationsfilter. Det indebærer også den korrekte luftføring i forbindelse med aftræk/udsugning eller kulfilter/recirkulation og kræver det relevante know-how.

Vi kender enhver skrue i BORA – hver eneste lille detalje i vores komplette downdraftsystemer.

”Vi betragter vores løsninger som et system og tænker også i systemer.”
WILLI BRUCKBAUER

Den unikke BORA-teknologi

Hvad vil det sige helt konkret?

Desværre har man ofte kun blik for det, som også er synligt for øjet. I vores tilfælde kogepladen og emfanget. Men den skjulte teknik er naturligvis meget vigtigere. Vi har konstateret, at finheder som den optimale kanalføring er afgørende for en optimal luftføring. Denne viden har vi puttet ind i vores kanalsystem Ecotube for at sikre funktionsgarantien.


Og det er jo også en fordel for kunderne …

Det er rigtigt – vi forsker altid videre for at optimere eksisterende produkter og udvikle nye.

Dette er meget vigtigt for mig, derfor arbejder der efterhånden mere end 50 udviklingsingeniører hos BORAs centrum for innovation – og derfor er BORA altid foran.

I øjeblikket findes der 4 bordemfang-modeller: BORA X Pure, testvinderen BORA Pure, BORA Classic og BORA Professional: 4 bordemfang-produktlinjer, som er tilpasset perfekt til den enkelte kundeprofil og som klarer alle udfordringer.

Rengøring af induktionskomfur

Design og innovativ teknologi er implementeret ned i mindste detalje. Her BORA X Pure med sin innovative emgang-gitter, der er blevet tildelt mange en prestigefyldt designpris.

Vi vil tilbyde kunden det bedst mulige produkt – derfor kender vi enhver skrue i BORA


BORA udvider hele tiden jeres komplette system. Siden 2017 findes der også BORA Ecotube og BORA 3box. Hvorfor dette skridt?

Vi undersøger regelmæssigt den eksisterende teknik, fordi vi altid vil tilbyde vores kunder bedre produkter. Således har BORA Ecotube i modsætning til andre almindelige udsugningssystemer et op til 20 procent lavere tryktab, hvorved udsugningseffekten og støjudviklingen optimeres og længere, komplicerede udsugningsveje muliggøres, hvis det er nødvendigt. BORA 3box vægboksene giver en perfekt afrunding på emfangsystemet takket være den fremragende varmeisolering, vejrbestandigheden og den lave trykmodstand.


BORA modtager regelmæssigt priser for fremragende design.

Det er jeg glad for, for jeg har altid gerne villet skabe et mærke med karakter. Og jeg elsker puristisk, minimalistisk design. Den æstetiske udformning går helt ned til mindste detalje hos BORA. For eksempel sørger en intelligent belysning af betjeningselementerne, som kun fremhæver funktioner, der netop er relevante, for, at der ikke er noget unødvendigt, der forstyrrer systemets diskrete fremtoning. Og vertikale slidere muliggør betjening vha. intuitive fingerbevægelser lige som på smartphonen.

 

Emhættens tid er snart forbi…

Hvordan ser fremtiden ud for BORA?

Det er til vores fordel, at tiden for emhætter definitivt lakker mod enden. Køkkenet er i dag et mødested og et samtalerum. Det ekstremt lave støjniveau i vores systemer sørger for, at man nemt kan tale sammen, når man laver mad. Og vores luftrensningsbokse med de integrerede filterløsninger får hurtigt og effektiv bugt med uønskede lugte – og effekten er langvarig.

På den måde tager BORA højde for sundheden i køkkenet.

Personligt sætter jeg stor pris på at kunne lave mad i omgivelser med god luft.

 

Forhandlerknapp DK

Kontakt os

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.