Jonas Lagerström er med på BORA downdraft-holdet – Michelinstjerne-mesterkok og vinder af Kockarnas Kamp

,

Kokkene elsker BORA-bordemfang – og vi elsker vores kokke. Jonas Lagerström, er med på BORA downdraft-holdet – Michelinstjerne-kokk og vinder af Kockarnas Kamp

Vandt Kockarnas Kamp 2020 på svensk TV4

Vi er så stolte af vores svenske ambassadør og mesterkok, Jonas Lagerström! Da hans restaurant Etoile i Stockholm fik sin første Michelin-stjerne i februar 2020, kom det ikke som nogen overraskelse! Men ikke nok med det! I efteråret 2020 satte han prikket over i’et ved at vinde Kockarnas Kamp på svensk TV4.

Her kan du læse mere om Jonas Lagerström og få gode tips til dit eget køkken og din egen madoplevelse!

Tillykke med Michelin-stjernen!

Billeder af Jonas Lagerström er med på BORA downdraft-holdet. Jonas er indehaver af Michelin-stjerne og vinder af tv-programmet Kockarnas Kamp.

En glad Michelin-stjerne-vinder, Jonas Lagerström fra Restaurant Etoile, lykønskes her af vores administrerende direktør, Eva Hannisdahl

Jonas’ forhold til madlavning er lige så simpelt, som det er kompliceret. Det er smagen, som er i fokus. Og strategien har tydeligvis været så vellykket, at hans smage blev værdsat af selveste Michelin-guiden. Restaurant Etoile i Stockholm, som han driver sammen med Danny Falkeman, blev nemlig tildelt en Michelin-stjerne i guiden for 2020.

Jonas Lagerström er med på BORA downdraft-holdet
Foto: Restaurant
Etoile Stockholm Instagram

Jonas Lagerströms baggrund

I barndommen var der ikke den store interesse for madlavning i Jonas’ familie. Men alligevel var det i hjemmet, at interessen for madlavning blev vakt. Ferier og fritid blev ofte brugt på at være kreativ i køkkenet, og nye smage dukkede op sammen med en voksende interesse for madlavning.

Madlavning blev en passion – og mange års hårdt arbejde og videreudvikling af talentet fulgte. Med ansættelser på blandt andet Restaurant Yolo i London, hvor Jonas var den kreative kok, et par måneder på Noma i København, Heston Blumenthal’s Fat Duck i Bray og hos Pepe Vieira i Galicien.

Hvad kræver det at blive mesterkok?

Talent er vigtigt, siger Jonas, men han fremhæver også andre kvaliteter, der er nødvendige for at nå langt som kok. Du skal være åben og lade dig inspirere af andre omkring dig. Du skal også kunne finde dit bedste frem, når det gælder, og have en god portion konkurrenceinstinkt. Og selvfølgelig skal du kunne arbejde hurtigt, præcist og meget.

Disse kvaliteter sikrede Jonas 2 år på juniorlandsholdet, guld i Sverigesmesterskabet for juniorer og 4 år på det svenske landshold, hvor han var finalist i konkurrencen om at blive årets kok 2019.

Jonas’ liste over prestigefyldte titler og bedrifter vokser år for år.

Jonas Lagerströms favoritter

Efterår

Jonas afslører, at han elsker efterårets smage. En smuk og givende årstid med friske ingredienser som rodfrugter og svampe.

Sommer

Grill, asparges og gode kartoffelsalater. Jordbær og fløde er en uovertruffen kombination.

Jonas Lagerströms bedste tips til hjemmekokke

Hold det enkelt, og brug de ingredienser, du er fortrolig med, og som giver dig den største fornøjelse.

Og når det kommer til køkkenredskaber, så bør du investere i en god kniv og stegepande. Derefter skal du behandle dem godt.

Når Jonas selv laver mad til sin familie, kan han godt lide at lave noget enkelt, der samtidig er sundt og lækkert.

Gode ingredienser styrer ofte menuen, og smagene er i centrum.

Jonas Lagerström er med på BORA Downdraft-holdet

Jonas har haft sit eget eventbureau, Jonas Lagerström Gastronomi, med madlavningskurser som sit speciale.

Her kunne kunderne nyde godt af flere oplevelser med BORA Professional Downdraft-systemer.

Jonas, der naturligvis er ekstremt optaget af kvalitet, fremhæver med glæde de egenskaber, han bedst kan lide ved BORA-bordemfang og kogeplader. Produktets kvalitet afspejles i kvaliteten af den mad, der tilberedes på BORA Downdraft.

Det er også utroligt dejligt, at BORA-bordemfang fjerner alt irriterende stegeos, lugt og ikke mindst varme, mens du laver mad. Når osen forsvinder, kan du også se maden meget bedre, mens den tilberedes.

Jonas Lagerström vinder Kockarnas Kamp på TV4 – billedet er fra Restaurant Etoiles Instagram-konto

 

Her kan du streame Jonas og Kockarnas Kamp på TV4 og se ham konkurrere – og vinde – mod Sveriges bedste kokke!

Følg Jonas Lagerström og Restaurant Etoile på Instagram.

 

Kontakt os

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

 

De 7 fordele: BORA bordemfang – fremtidens køkken

  1. Ren luft under madlavning
  2. Støjsvag
  3. Frit udsyn
  4. Nem rengøring
  5. Mere effektiv -100% cleanrate
  6. Høj materiale kvalitet / autentiske materialer
  7. Designfrihed