Et godt køkken styrker parforholdet

,

bora Professional downdraft - den originale bordemfang1 ud af 3 mener et godt køkken bidrager til et bedre romantik, viser en undersøgelse udført på vegne af hvidevareproducenten BORA. Hver femte svarer i samme undersøgelse, at et godt køkken bidrager positivt til sexlivet.

Den skandinaviske undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har udført for hvidevareproducenten BORA, viser, at troen på, at et godt køkken bidrager positivt til parforholdet på forskellige måder, er størst blandt nordmændene. 33 % af de adspurgte siger, at de tror, et godt køkken bidrager til øget romantik, mens 21 % siger det også bidrager til et bedre sexliv. Undersøgelsen viser, at det går mindst hedt for sig i de danske køkkener, hvor kun hver tiende dansker mener, køkkenet har betydning for romantikken i parforholdet, mens 7 % siger, at det bidrager positivt til sexlivet.

Et godt køkken

‒ Køkkenet spiller en vigtig rolle i folks liv og hverdag. Det er derfor ikke overraskende, at det også har indflydelse på et parforhold. Hvis man ikke har et velfungerende køkken, kan det få negative konsekvenser. Et godt køkken er på den anden side ikke vigtigt alene for ordentlig mad men også for at tilføre forholdet næring og varme, udtaler Eva Hannisdahl, der er daglig leder i Morten Engebretsen AS, der er generalagent for BORA bordeemfang i Skandinavien.

dekorativ illustration - køkkendesign med BORA benkeventilator

Manglende ligestilling i køkkenet

Undersøgelsen viser samtidig, at nordmændene mener, at et godt køkken bidrager til et mere harmonisk familieliv. Allikevel er det stadig sådan, at arbejdsopgaverne er skævt fordelte i de norske køkkener. Kun 15 % af de adspurgte svarer, at opgaverne i køkkenet er lige fordelt. Mens 7 ud af 10 norske kvinder selv siger, at de bruger mest tid i køkkenet, er det under halvdelen af de danske mænd, der svarer det samme. Næsten hver tredje mand erkender, at det er partneren, der tilbringer mest tid i køkkenet.

‒ Det er en smule nedslående, at det stadig forholder sig sådan. Når vi ser, hvor vigtigt det, der foregår i køkkenet, er for et parforhold, kan man jo spørge sig, om ikke nøglen til et bedre forhold ligger her. Mange mænd tilbringer nok først og fremmest tid i køkkenet i weekender og ved festlige anledninger. Kvinderne står tilbage med ansvaret for de kedelige hverdage, siger Hannisdahl.

Her er de seneste køkkentendenser!

Ikke tilfreds med køkkenet

Selv om nordmændene fremhæver køkkenets rolle for et godt familie- og romantik. Det er alligevel kun halvdelen af de adspurgte, der oplyser at være tilfredse med deres eget køkken. Halvdelen af befolkningen mener desuden, at et godt køkken er afgørende for at tilberede god mad samt for vellykkede sociale sammenkomster.

Godt indeklima vigtigt

Et godt indeklima er vigtigt i køkkenet. I de skandinaviske lande under ét siger 7 ud af 10 ja til det. Blandt andet svarer omkring halvdelen af de adspurgte, at de af og til eller oftere oplever dårligt indeklima på grund af mados.

‒ Et godt indeklima er noget af det, der fylder mest for os, der arbejder med BORA. Et irritationsmoment i det daglige køkkenarbejde er en emhætte, der ikke magter opgaven. BORA downdraft har en unik teknologi og løsning, der gør, at du både slipper for en forstyrrende emhætte eller emfang i hovedhøjde, men især slipper du for mados, afslutter Eva Hannisdahl.

BORA classic 2.0 bordemfang downdraft

Om BORAs bordemfang

BORA bordemfang er en revolutionerende emfangteknologi. Madosen afsuges helt nede ved kogetoppen. BORA bordemfang er effektivere end sædvanlige emhætter, fordi den udnytter et simpelt fysisk princip: Damp stiger til vejrs med en hastighed på 1 m/s, mens BORA bordemfang afsuger madosen med en nedadrettet hastighed på 4 m/s.

Les mer om Bora her!

eva9

 

  • Kontakt os!

    Vi glæder os til at besvare dine spørgsmål.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.