BORA Bordemfang – et farvel til emhætten

BORA Benkeventilator Downdraft faller i smak hos Peter Sagan

BORA bordemfang – hva er det?
BORA følger fysikkens og æstetikkens love men byder samtidig på fornemt design og kogetopafsugninger i topkvalitet, der kan indbygges i alle typer bordplader som træ, sten eller rustfrit stål. Det tekniske udstyr er diskret gemt af vejen i soklen på underskabene, så det ikke stjæler opbevaringsplads. Det giver større frihed til at designe gode køkkenløsninger uden de begrænsninger, som en emhætte eller et emfang medfører. BORAs kogetopafsugninger er nemme at pille fra hinanden, og alle dele er lige til at komme i opvaskemaskinen.

BORA bordemfang er en revolutionerende emafsugningsteknologi

BORA bordemfang er en revolutionerende afsugningsteknologi, hvor madosen afsuges helt nede ved kogetoppen. BORA er effektivere end sædvanlige emhætter, fordi den udnytter et simpelt fysisk princip: Damp stiger til vejrs med en hastighed på 1 m/s, mens BORA kogetopafsugning afsuger madosen med en nedadrettet hastighed på 4 m/s. Resultatet er, at damp og mados afsuges med det samme, så kokken arbejder i frisk, ren luft, og hverken hår, tøj eller køkken kommer til at lugte bagefter.

Fysisk er det nemmere at fjerne damp direkte fra kogetoppen. BORA-afsugningerne frembringer en vandret luftstrøm, der tager 100 % af madosen fra gryder og pander med sig. På den måde spreder varm, fedtet damp og madlugt sig ikke i boligen som ved emhætter og emfang.

Syv fortrin ved BORA-emfang:

1. Madlavning uden lugt
2. Energibesparende (maks. 400 m³/h i stedet for knap 1000 m³/h)
3. Støjsvag (maks. 54 dB, fordi blæseren ikke er anbragt i hovedhøjde)
4. Nem at rengøre (aftræksventilens tre dele er lige til at komme i opvaskemaskinen)
5. Eksklusivt, prisvindende design (Red Dot 2012) fremstillet i rustfrit stål og andre kvalitetsmaterialer
6. Nyeste tendens inden for køkkenarkitektur: fleksiblere opstilling og rumudnyttelse
7. Frit udsyn, åben samtale i et dynamisk køkken

Dertil kommer, at BORA bordemfang-systemet er støjsvagt. Selv på fuld indstilling er lydniveauet kun 54 dB. Til sammenligning giver stegende kød et lydniveau på ca. 70 dB. Det gør BORA-systemet velegnet til moderne, åbne køkkenløsninger og opholdsarealer, fordi blæseren kun afgiver en beskeden baggrundsstøj.

BORA bordemfang blev udviklet af Willi Bruckbauer, grundlægger og administrerende direktør i BORA Lüftungstechnik GmbH. Gennem en snes år var han blevet grundigt træt af de tit montrøst store emhætter. “Emhætter er simpelthen komfurbelysning til overpris, og jeg havde et ønske om at erstatte dem med et langt mere effektivt system.” Sådan forklarer den selvstændige snedkermester, hvorfra han fik idéen til produktudviklingen.

 

140123_BORA_Willi_Bruckbauer_Final - (9)Mindre2

Willi Bruckbauer

 

  • Kontakt os!

    Vi glæder os til at besvare dine spørgsmål.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.