Verdensmester Ørjan Johannessen på hold med BORA

Et helt år med lockdown. Så gælder det om at finde på hyggelige ting sammen – også selvom vi ikke kan mødes. Vi startede foråret 2020 med rejseforbud og fysisk afstand. Derfor var det ekstra rart at kunne invitere til virtuelt madkursus med verdensmester Ørjan Johannessen – Bocuse d’Or-vinder og vores BORA-ambassadør.

Madlavningskurset var enormt populært, og flere tusinde har siden fulgt kurserne. Det første kursus gik live fredagen inden påske 2020, varede 1,5 time og sluttede med en særdeles lækker ret: Påskekylling Saltimbocca.

Bagefter modtog vi så meget god feedback, at vi arrangerede yderligere to madkurser. Der var hele vennegrupper, som fulgte udsendelserne. I hver deres køkken, men sammen over Zoom. Alle, der deltog, oplevede et utroligt fællesskab under madlavningen, selvom de var helt alene. Velsmagende og meget lærerigt.

Nu kan du opleve det samme:

Her finder du nemlig optagelserne fra både påskens og efterårets madlavningskurser, sammen med indkøbslisterne.

Køb ingredienserne, start filmen og lav maden! Alene – eller sammen med venner og familie!

Vi garanterer et godt måltid og mange smarte tips på samme tid!

Nr 1. Kylling Saltimbocca med parmesan-risotto, AKA “Påskekylling” fra 3. april 2020


For fuld skærm: Klik på firkanten, der vises i nederste højre hjørne. Tilslut gerne en højttaler for at få perfekt lyd!

God fornøjelse og velbekomme!

INDKØBSLISTE til 4 personer:

60-70 g risottoris pr. person
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
1-2 dl hvidvin (til kogning)
2 liter kyllingefond – evt. bouillon
1 pakke (50-100 g) parmesan (Grana Padano eller Reggiano)
1 pakke smør (almindelig)
2 citroner
Salt
Sort peber
1 flaske ekstra jomfruolivenolie
2-4 kyllingebryster
4-8 skiver parmaskinke
8 blade frisk salvie (kan udelades)
1 pose rucola

Udstyr, du skal have klar:

1 bred gryde til risotto (helst en jerngryde)
1 stegepande eller grillpande til kyllingefileterne
1 bageplade
Bagepapir
8 grillspyd af træ
1 træske eller spatel
1 rivejern

Nr 2. Fredags-entrecote med sydamerikansk sauce fra 30. oktober 2020

 


For fuld skærm: Klik på firkanten, der vises i nederste højre hjørne. Tilslut gerne en højttaler for at få perfekt lyd!

God fornøjelse og velbekomme!

INDKØBSLISTE til 4 personer:

4 entrecote-skiver af ca. 150-200 g pr. skive
1 helt hvidløg
Maldon-salt
Kværnet sort peber
Ekstra jomfruolivenolie
4 æggeblommer
¼ piskefløde
500 g smør
1 glas syltede jalapeños
Sukker
Hvidvinseddike
1 citron
1 potte koriander
½ agurk
2 skalotteløg
1 bakke dulcita-/cherrytomater
2 stk. lime
1 rød chili
1 æske stegt hvidløg fra asiatisk butik (kan udelades)
2 løg
1 pakke/glas med ca. 250 g perlekartofler/små kartofler

Udstyr, du skal have klar:
1 stegepande
1 bageplade med bagepapir
2 ildfaste forme i medium størrelse
1 grillpande (kan undværes)
Gryde til kogning af kartofler
1 dl målebæger
1 godt piskeris
1 skål til piskning af sauce

Nr. 3. TORSK med masser af lækkert tilbehør fra 12. december 2020

For fuld skærm: Klik på firkanten, der vises i nederste højre hjørne. Tilslut gerne en højttaler for at få perfekt lyd!

Indkøbs-/udstyrsliste til 4 personer:

800 g torsk (filet) – skind- og benfri
1 dl solsikkeolie
500 g saltet smør
1 fed hvidløg
1 kvist timian
1 god stegepande
1 pose frosne ærter (ca. 250 g)
8 skiver bacon
1 skalotteløg
¼ hvidkål
Hvidvinseddike
3 dl hvidvin (tør)
Salt og sukker
1 bundt persille
2 gulerødder
1 bøtte creme fraiche (ca. 3 dl)
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. grov sennep
En smule piskefløde
Salt og kværnet sort peber
Evt. kartofler

Udstyr, du skal have klar:
1 skål til at blande ingredienserne i
1 gryde med låg
1 ildfast form
1 stavblender eller almindelig blender
1 si, 1 kedel
1 stegepande

Tak, fordi du deltog i madkurset med verdensmester Ørjan Johannessen! Vi håber, at det gik godt med at forstå Ørjans norske sprog!

Optagelserne blev foretaget hjemme i Ørjan Johannessens køkken i Bekkjarvik, hvor han og familien ejer og driver en hæderkronet gammel kro – Bekkjarvik Gjestegiveri.

 

Billede af Bekkjarvik Gjestegiveri MADKURSUS MED VERDENSMESTER I KOKKEKUNST, ØRJAN JOHANNESSEN

Bekkjarvik Gjestegiveri  ejes og drives af Ørjan og hans familie. Naturligvis serveres mad i verdensklasse her

 

Ørjan var en af vores allerførste BORA-ambassadører i Norge og har haft et BORA Professional-bordemfang siden 2016.

Vi er meget stolte af, at Ørjan Johannessen er med på BORA-holdet! Og du kan læse meget mere om ham her!

Svensk mesterkok er også BORA-ambassadør

Her kan du læse mere om vores svenske mesterkok og ambassadør, Jonas Lagerström. Vinder af Kockernas Kamp på TV4 og indehaver af en Michelin-stjerne for restauranten Etoile i Stockholm.

 

Kontakt os

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.