Hvad er en støjsvag emhætte?

, ,
BORA downdraft det støjsvage bordemfang

En støjsvag ventilator.

Støjen fra emhætte i køkkenet kan reduceres på mange måder. Nogle vil have en emhætte med ekstern motor, hvor teorien er at flytte støjen væk fra selve emhætten. En anden måde er at bruge lyddæmpning. Det er mange ventilatorer udstyret med. Endnu en metode er at integrere ventilatoren i kogetoppen, så støjen flyttes væk fra ørehøjde.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en ventilator giver støj fra sig, selvom motoren er placeret et stykke væk. Et godt eksempel på dette er en centralstøvsuger, hvor man kun hører en susende lyd, når man støvsuger. Hvis du prøver forskellige mundstykker på centralstøvsugeren, vil du opleve, at støjen ændrer sig – både i lyd og styrke. Derfor kan vi konkludere, at udformningen af selve ventilatoren har stor betydning for, hvor meget den susende luft skal støje, når du laver mad.

3 fakta om BORA bordventilatorer og støj:

  1. BORA beskæftiger sig KUN med bordventilation og har gjort det siden 2006. Der ligger 63 patenter bag BORAs ventilatorer –mange af dem om luftstrømme og laminære luftstrømme. BORAs store forsknings- og udviklingsafdeling arbejder konstant med forbedringer. Som den originale borventilations-specialist er Bora ganske enkelt bedst i klassen. Uden kompromiser og ned i de mindste detaljer. Resultatet er blandt andet markedets mest støjsvage køkkenventilatorer.
  2. Nogle af BORA-modellerne fås med ekstern motor. Her kan motoren installeres i kælderen, i muren eller lignende. Det giver dog kun en mindre gevinst rent støjmæssigt, fordi den hørbare lyd stort set kommer fra luft i bevægelse.
  3. 54 decibel er den maksimale støj fra BORA Professional bordemfang, som er indstillet til fuld styrke. Det er et lavere dB-niveau, end en bøf på panden, – som er målt til 74 decibel. Disse 54 decibel (som er det maksimale niveau) kommer desuden i mavehøjde – i modsætning til traditionelle emhætter, hvor støjen er i ørehøjde.

 

BORA downdraft er det STØJSVAGE bordemfang/emhætte.

 

Forhandlere i Danmark:

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.