Centrum for INNOVATION – derfor er BORA altid foran

, ,
Centrum for innovation

Kom med os for at se BORAs eget testlaboratorium, hvor innovatørerne i BORAs teknologiske afdeling tester deres ideer og produkter. Her er alt fokus på bordemfang og altid at være den “bedste i klassen” for netop det.

Skyerne hænger stadig for lavt til, at man kan se de omkringliggende bjergtoppe. Alligevel er panoramaudsigten over alperne overvældende. BORAs nye firmabygning ligger i Niederndorf, som er omgivet af denne enestående bjergkulisse i Unterinntal. Intet synes overladt til tilfældigheder ved denne nøje gennemtænkte bygning.

I tråd med visionen om design og kvalitet giver kombinationen af moderne arkitektur, træ og glashuset et stilfuldt og samtidig klassisk udseende, som også videreføres i husets indre.

Centrum for INNOVATION

Den nye BORA firmabygning i Unterinntal i Tyrol imponerer med sin på en og samme tid moderne og klassiske arkitektur.

Den nye BORA firmabygning i Unterinntal i Tyrol imponerer med sin på en og samme tid moderne og klassiske arkitektur.

I stueetagen, lige ved siden af bygningens hall, går en masse teknik på harmonisk vis op i en højere enhed med de store, lyse rum. Her befinder der sig teststationer og forsøgslokaler, alt efter behov indrettet med topmoderne måleudstyr, kameraer og computersystemer. 3D-printere, dreje- og fræsemaskiner, moderne CNC-maskiner og et velassorteret udvalg af værktøj og materialer til fremstilling af nye prototyper fuldender BORA‘s tekniske testudstyr.

Kun de næsten 50 medarbejdere i BORAs teknik- og udviklingsafdeling har adgang til forsøgslokalet. Lokalet er mekanik-, elektronik-, software- og systemingeniørernes ”legeplads”. For at kunne gennemføre de enkelte produktudviklingsprocesser bedst muligt i praksis har BORA besluttet at teste produkternes vigtigste ydelseskriterier på stedet. Inden flytningen til den nye firmabygning blev mange målinger stadig foretaget eksternt. Somme tider måtte holdet vente på resultaterne i tre til fem uger. Det kan slet ikke sammenlignes med den nuværende gennemgangsrate på to døgn.

Teknikerne får i mange henseender gavn af, at de selv kan være aktivt med til at skabe testfasen. Her handler det ikke alene om at opnå et mere objektivt niveau af måledata. Der anvendes også eksperimentelle prøver og prototyper, hvilket giver plads til kreativitet. For hver ny produktidé defineres der såkaldte gates som milepæle i udviklingsprocessen. Inden udviklerne går i gang med opgaverne i næste afsnit, vælger de ved hver ”port”, om projektet har potentiale nok til at fortsætte. Målingerne foregår i henhold til forudsatte kriterier og resultater. Ud over luftydelsen er støjniveauet et af de vigtigste kriterier for produktudviklingen.

Intet er tilbage til tilfældigheder, når du er det støjsvageste emfang på markedet

Intet er tilbage til tilfældigheder, når du er det støjsvageste emfang på markedet

Kontinuerlig forbedring

Prøvestanden for luftydelse og luftmodstand ligeledes udstyret med et klimarum og et funktionsdygtigt køkken. Desuden står der et lyddødt rum til støjmålinger til rådighed i kælderen. Dette lydisolerede målerum skal bruge en loftshøjde på fire meter for at egne sig til udførelse fagspecifikke tests. En træanordning til montering af de forskellige BORA systemer, standermikrofoner og en digital lydmåling udgør udstyret i det bunkerlignende lokale.

Udviklerne bliver ikke trætte af konstant at forbedre deres testmetoder og produkter.

I disse omgivelser fulde af muligheder arbejder holdet konstant på at udvikle innovative løsninger på baggrund af kunders tilbagemeldinger. Ved hjælp af disse kontinuerlige analyser og simulationer er der i de seneste måneder nu opstået en ny, 2. generation af eksklusive emfangsystemer: BORA Classic 2.0 bordemfang og BORA PURE bordemfang der skal lanceres i 2019 og som sædvanlig opfylder alle krav til design og æstetik og samtidig overbeviser med endnu mere komfort, mindre støj og optimeret funktionalitet. Det nye er den ekstremt lette adgang til kulfilterskift og en intelligent brugeroverflade, som kun viser det, som aktuelt skal betjenes. Det selvforklarende interface gør madlavning til en sand oplevelse.

På luftydelsesprøvestanden måler udviklerne luftvolumen og trykmodstand.

På luftydelsesprøvestanden måler udviklerne luftvolumen og trykmodstand.

Derfor er BORA altid foran

Filosofien, om at sætte spørgsmålstegn ved det konventionelle bidrager væsentligt til virksomhedens succes. BORA er pioner inden for bordemfang og aftrækssystemer, har 10 års forspring og har skabt et produkt med fokus på kundens udbytte, funktionalitet og design.

BORA er den eneste leverandør med 100% fokus på bordemfang. Emfangsystemets effekt og ydeevne, intuitive betjening og nemme rengøring har givet BORA afgørende fordele i forhold til konkurrenterne. Og netop på grund af BORAs pionerrolle på området har man skabt egne testmetoder for at kunne sammenligne.

 

Centrum for INNOVATION - derfor er BORA altid foran

Centrum for INNOVATION – derfor er BORA altid foran

Fotos FRITZ BECK
Tekst MARLENE IRAUSEK

Kontakt os

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.