Historien bag BORA bordemfang

,
historien bag bora bordemfang kjøkkenvisjonær Willi Bruckbauer

KØKKENVISIONÆREN OG HANS REVOLUTION – historien bag BORA bordemfang

– BORA er et knap ti år gammelt brand. Inden for bordventilation giver ti år et stort forspring. Andre downdraft-leverandører er dårligt nok kommet på markedet. Samtidig er 10 år ikke meget for et brand, der har opnået så meget. Dette er historien bag BORA bordemfang og en 6. generations snedkermester, som fik en idé og ikke gav op.

En vision og en idé

I sin hverdag som eftertragtet snedker og køkkendesigner var der en ting, BORAs grundlægger Willi Bruckbauer fortsat irriterede sig over: Den store stygge emhætte. Uanset form og facon var den altid i vejen, spærrede for udsigten, førte stegeos og varme lige ind i ansigtet, ofte slog man sit hoved på kanten, plus at den var ikke effektiv nok og ødelagde design og rumfølelse. Ingen af de emhætter, der fandtes på markedet, opfyldte hans krav til design og effektivitet.

Hans vision var: Et køkken uden emhætte, madlugt og stegeos. Og dermed opstod idéen om at trække damp og os NED – hvor den kommer fra. Han begyndte derefter at arbejde på at udvikle sådan en emhætte. Den skulle være pæn at se på og 100 % effektiv uden at støje. Der lå en stor mængde forskning i luftstrømme og teknik bag det produkt, han tog patent på i 2006; bordemfanget, som fik navnet BORA – efter en faldvind – en nedadgående vind fra Adriaterhavet.

Fra latterliggjort til kopieret

Han vidste, at produktet var godt – dengang i 2006! Og vi ved, at produktet er godt – nu i 2017. Det skulle imidlertid vise sig ikke at være lige så nemt at overbevise andre. I starten var det svært at finde investorer. Gang på gang blev han mødt med mistro og afslag, ja, af og til endog latter. Til sidst fandt han en kogetopsproducent i Østrig, som var villig til at udvikle en model med indbygget ventilator.

Dermed var eventyret i gang!

Selskabet BORA blev etableret i efteråret 2007. Et patent, et BORA og en medarbejder.

Og man kan roligt sige, at BORA startede i det små.

Willi Bruckbauer beskriver BORAs succes dengang på følgende måde: Som at kaste sten på stille vand. Som ringe, der langsomt spreder sig i alle retninger. Ringe, der for BORAs vedkommende startede i Raubling, en lille by i de tyske alper, og som stadig spreder sig. For nu, 10 år senere, er latteren i branchen stilnet. Fire BORA-modeller, 57 lande, 12 internationale priser og 61 patenter. Nu, 10 år senere, er branchen i gang med at lancere de første spæde kopier af BORAs bordemfang.

“Forspringet ses på BORA-kvaliteten!”

Takket være kontrolleret og organisk vækst er BORAs egen forsknings- og udviklingsafdeling vokset. Og de har arbejdet uforstyrret med videreudvikling og forbedringer. Arbejdet for at opnå den perfekte BORA-oplevelse og den berømte BORA-kvalitet. Resultat er, at BORA så godt som ingen reklamationer har. BORA sælges kun gennem de bedste og mest anerkendte forhandlere for at sikre, at kunderne får den bedste service.

Hjulene ruller, og succesen fortsætter! I Engebretsen er vi stolte over at repræsentere BORA i Skandinavien.

inspirerende kjøkkenprodukter siden 1901

 

Nogle milepæle i BORAs historie

2010

 • BORA vandt den meget prestigefyldte German Entrepreneur Award
 • 6 ansatte
 • BORA Classic lanceres – en lidt mindre og billigere model end Professional – downdraft skulle være til alle husholdninger

2012

 • Skaber store overskrifter med deltagelse på Eurocucina i Milano
 • 27 ansatte
 • Vinder Red Dot-prisen for godt produktdesign

2013

 • BORA Basic lanceres – den mere prisvenlige og kompakte plug ’n play-model, som alle har råd til. Lige så kraftig, men kompakt og prisvenlig.

2017

 • BORA Professional 2.0 lanceres. En Rolls Royce i køkkenet – med uforlignelig kogekomfort
 • Guldvinder ved German Design Award 2018
 • 260 ansatte
 • Kontakt os!

  Vi glæder os til at besvare dine spørgsmål.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.