Kvalitet, nydelse og kreativitet fra de bedste. BORA X BO møder fire stjernekokke.

Dommen: ”Meget god”.
Deraf opstod kogebogen ”Gourmetmad i dampovn. Opskrifter til BORA X BO”.

mesterkokker testet BORA X BO mirakelovn

 

mesterkokker testet BORA X BO mirakelovn

Eckart Witzigmann, Johann Lafer, Andreas Senn, Cornelius Speinle – fire stjernekokke der med deres forskellige stile har revolutioneret og
videreudviklet det moderne køkken. I årtier har de tryllebundet folk med deres kreationer og retter, der spænder fra det rustikke til haute cuisine og har noget for enhver smag.

”BORA X BO er en stor hjælp for enhver kok. Den ukomplicerede betjening og lugtfrie madlavning overrasker mig virkelig!”
ECKART WITZIGMANN

mesterkokker testet BORA X BO mirakelovn

“Jeg elsker det nemme køkken og til det er BORA X BO perfekt: let tilberedning, let nydelse, let rengøring. Hvad mere kan man ønske sig?” JOHANN LAFER” JOHANN LAFER

De beste oppskrifter for den beste ovnen

Det er netop denne alsidighed vi med vores nye kogebog gerne vil gøre mulig for dig derhjemme. Her præsenterer topkokkene deres bedste opskrifter til BORA X BO. Der er retter til enhver dag, anledning og smag, uanset om det skal være kompliceret og ekstraordinært eller enkelt og nede på jorden. Det bliver ikke nemmere at lave gourmetmad derhjemme og overraske dine
gæster med spektakulære anretninger.

Madlavning skal være sjovt – og det bliver det med BORA X BO og stjernekokkenes kogebog. Når både smagen og resultatet er femstjernet, er det hele nemlig bare endnu bedre.

 

Madlavning skal være sjovttoppkokker testet BORA X BO

– og det bliver det med BORA X BO og stjernekokkenes kogebog. Når både smagen og resultatet er femstjernet, er det hele nemlig bare endnu bedre.

Du kan købe bogen i vores webshop – følg linket!!

Ovnen BORA X BO bør du se hos din nærmeste forhandler, som du finner HER!

Under får du en forsmag på en af de 86 opskrifter i bogen.

 

 

 

 

 

”Jeg kan godt lide, at tingene er ukomplicerede i køkkenet, derfor kan jeg så godt lide BORA X BO. Med standardprogrammerne bliver madlavningen virkelig let.”
ANDREAS SENN

 

 

 

Tekst: MARTIN ARNOLD
Foto: MARKUS BASSLER, THE FOOD EYE

Stegt dyrekølle med kartoffelkugler

STEGT DYREKØLLE

1. Skræl gulerødder og selleri, vask og rens porren grundigt og skær det hele i stykker på størrelse med en valnød. Skræl hvidløgene og snit dem groft. Vask timian og ryst det tørt. Vask appelsinen i varmt vand, tør den og riv skallen. Knus enebærrene og peberkornene i en morter.
2. Hæld vin, eddike og 250 g vand i en passende gryde. Tilsæt de forberedte ingredienser sammen med laurbærblade og sukker, kog op og lad det køle ned. Dup kødet tørt med køkkenrulle og læg det i den afkølede marinade. Lad det marinere i køleskabet i 2-3 dage, vend det to til tre gange undervejs.
3. På dagen hvor kødet skal tilberedes, tages det op af marinaden og drypper godt af. Hæld marinaden gennem en sigte og gem bouillonen. Varm det koncentrerede smør op i en stegeso i passende størrelse og brun kødet på alle sider, krydr med salt og peber. Tag kødet op og sæt det til side.
4. Steg derefter de marinerede grøntsager i den varme stegeso i 8-10 min. Tilsæt tomatpuré og steg videre under omrøring. Tilsæt bouillonen og læg kødet oven på grøntsagerne. Steges i BORA X BO (150°/0 % fugt) i 2-2,5 timer til kernetemperaturen
er 90°. Tag derefter kødet ud og læg det i bradepanden uden huller. Lad BORA X BO køle ned til 50°. Sæt retten ind igen og hold den varm indtil servering.
5. Hæld bouillonen fra stegesoen gennem en sigte i en gryde. Koges ind til en cremet konsistens ved jævn varme i 5-8 min. Fuldend saucen med tyttebær, og smag til med salt og peber.

KARTOFFELKUGLER

6. Beklæd bradepanden uden huller med en bagemåtte og drys med groft halvsalt. Vask kartoflerne under rindende vand, rens dem evt. med en grøntsagsbørste. Læg kartoflerne med skræl over på pladen med salt. Sæt bagepladen i BORA X BO ca. 45 minutter før stegen er færdig, og steg kartoflerne møre samtidig med stegen. Tag dem ud og lad dem køle lidt af.
7. Halver de stegte kartofler og læg dem på en kartoffelpresser med snitfladen nedad, pres igennem og fjern kartoffelskrællen. Når alle kartofler er presset første gang, presses de endnu en gang over i en skål. Derved får dejen en blød og glat konsistens.
8. Smelt smørret i en lille gryde. Del æggene, brug æggehviderne til noget andet. Pisk æggeblommerne let i en skål og hæld dem over kartoflerne. Fordel majsstivelsen ovenpå og hæld det smeltede smør i. Bland det hele grundigt og smag til med 1 tsk. salt
og friskrevet muskatnød. Form kartoffeldejen til en ca. 5 cm tyk pølse på et meldækket bord og skær den i ti til tolv lige store stykker. Form stykkerne til runde kugler med fugtige hænder.
9. Fyld en stor, flad gryde med rigeligt saltvand og bring det i kog. Tilsæt kuglerne og skru ned for varmen. Lad dem trække 10-12 min. Når kuglerne kommer op til overfladen, tages de op med en hulske.

GLASEREDE ÆBLEBÅDE

10. Skyl æblerne, del dem i fire og fjern kernehuset. Pres saften fra citronen. Skær æblerne med skræl i tynde både og vend dem i citronsaften.
11. Varm smørret op i en pande, steg æblebådene ved middelvarme og lad dem karamellisere med sukker og 1 knivspids salt til de er gyldne. Hæld saften ved og lad æblebådene simre i ca. 5 min. til de er møre. Tag panden af varmen. Anret dyrekølle og kartoffelkugler på tallerkner.

Bon Appetit!

 

Arbejdstid: 55 min.
Ventetid: 3 dage
Tilberedningstid: 2 t. 30 min.
4 personer

Til stegt dyrekølle
100 g gulerødder
200 g selleri
60 g porre
2 fed hvidløg
4 kviste timian
1 økologisk appelsin
1 spsk. enebær
1 spsk. sorte peberkorn
750 g rødvin
250 g rødvinseddike
3 laurbærblade
100 g rårørsukker
1 dyrekølle à 1,2-1,5 kg (udbenet)
3 spsk. koncentreret smør
Natur- eller havsalt
Friskkværnet peber
2 spsk. tomatpuré
2 spsk. tyttebær (fra glas)

Til kartoffelkugler
1 kg groft havsalt
900 g melede kartofler
50 g smør
3 æg (str. M)
75 g majsstivelse
Natur- eller havsalt
Muskatnød
Mel til bordet

Til de glaserede æblebåde
3 æbler
1 citron
1 spsk. smør
1 spsk. rårørsukker
Natur- eller havsalt
70 g æblesaft

EKSPERTTIP
Vend hurtigt æggeblommer,
majsstivelse og smør
i kartoflerne, så det
blandes godt sammen med
de varme kartofler

 

Se BORA X BO i aktion hos en af ​​vores dygtige BORA-forhandlere over hele Danmark: