Spis op – gode tips til brug af madrester

bruk av matrester

De fleste husholdninger har en vis mængde madrester dagligt. Men er det nødvendigt at smide dem ud? Her giver vi dig gode TIPS til kreativ brug af madrester.

Skal madrester kasseres?

Kender du det?

  • Du laver for meget mad
  • Du glemmer frugt eller grønt i køleskabet og pludselig et det blevet for gammelt
  • Brødet er tørt så du køber et nyt…

Læs mere for at finde ud af

  • Hvordan du bruger de mest almindelige rester på en god og kreativ måde
  • Hvor længe forskellige madrester kan holde sig
  • Hvordan du bedst opbevarer madrester

 

bruk av restemat illustrert med en lekker rød tomatsuppe

TIPS: Ryd køleskabet og sæt suppe på menuen

Udnyt rester bedst muligt med BORA X BO

Specialprogrammerne til BORA X BO kombidampovn kan eksempelvis hjælpe dig med:

Opfriskning af gammelt bagværk: Du behøver aldrig spise tørt brød igen, takket være specialprogrammet, som gør gammelt bagværk friskt igen ved at tilføre fugtighed.

Har honningglasset været åbent så længe, at der dannes krystaller, så har BORA X BO et specialprogram, der smelter sukkerkrystallerne i honningen ved en meget lav og jævn temperatur.

Tørring af mad: Uanset om det er svampe, abrikoser, æbleringe, kartofter eller rødbeder, så holder tørret mad længere, har en fantastisk koncentreret smag og er en sund lille snack. Det er virkelig nemt at tørre mad og få et ensartet resultat i BORA X BO kombidampovn. Takket være specialprogrammet til dehydrering kan du tørre større mængder ad gangen. Under dehydreringsprocessen fjernes fugtigheden fra maden ved at cirkulere luft ved lav varme. Frugt er et klassiske valg som egner sig specielt godt til tørring, men du kan også trylle smagfulde og sunde grøntsagssnacks frem på nul-komma-fem.

Tørring af brødrester er super let og nemt med specialprogrammet til dehydrering. Tørrede brødkrummer er ideelle til at jævne supper og saucer med. Det kan også bruges til panering. Eller hvad med at lave dine egne brødcrutoner – lækkert i supper og salater – med krydderi efter eget valg. Alle tørrede brødprodukter kan opbevares længe i et tætsluttende glas eller beholder.

 

Klik på billedet for at downloade en tabel over holdbarhed til mange slags fødevarer i BORA Cool

Smarte måder at bruge madrester på

Brug fantasien når du har madrester til overs! Rester af ris fra dagen før bør afkøles hurtigt og kan så bruges i nye retter med grøntsager og fisk, risalamande, stegt ris eller klatkager. Hvad med at forvandle pastarester til en lækker ovnret som rigatoni eller tryl sprøde chips frem af grøntsagsrester. Madrester fra køleskabet er også super at anvende i gratiner og tærter.

Er grøntsagerne eller frugterne overmodne uden at være mugne? Konsistensen er ikke så vigtig i grød og supper – så brug fantasien, ryd køleskabet og sæt suppe på menuen!

Flere tips finder du her

bruk av matrester illustrert med 2 kilo tomater

Det er smart at købe lige præcis det du skal bruge – så undgår du overraskelser i køleskabet

 

Undgå madspild – smart opbevaring af mad

Laver du for eksempel hjemmelavet syltetøj, skal du bruge bakteriefrie glas (du kan let sterilisere glassene med BORA X BO specialprogrammet). Så kan indholdet opbevares længst muligt på et mørkt og køligt sted. Åbnede glas bør opbevares i køleskab. Tørrede fødevarer som frugt- eller grøntsagschips bør opbevares i lufttætte beholdere. Hvis du opbevarer dem på et køligt og mørkt sted, kan de tørrede produkter holde sig i flere måneder. Mængden af stivelse er afgørende for grøntsagens sprødhed: Jo højere stivelsesindhold i grøntsagen, jo længere vil den forblive sprød.

BORA Qvac

 

Hvis du forsegler maden og fjerner luften, kan du forlænge holdbarheden meget. I 2024 lancerer BORA et genialt produkt, som vakuumpakker fødevarer som fisk, kød eller friske grøntsager. BORA QVac skiller sig ud fra andre vakuum-pakkere på flere måder. For det første er den indbygget i køkkenbordpladen og derfor altid tilgængelig. Og så er den super nem at bruge og med super kraftigt vakuum.

Med BORA QVac, indbygd vakuumpakker, kan du få madvarer til at holde sig op til tre gange længere end normalt – smart brug af madrester og madspild reduceres.

Glæd dig til at blive bedre kendt med BORA Cool i 2024. BORA Cool kjøle og fryseskap er skabt til optimal opbevaring af madvarer og forlænger holdbarheden. I BORA Cool bliver ingen mad gemt eller glemt!

 

Se her og prøv BORA produkter ”in action” hos vores dygtige forhandlere over hele Danmark.