BORA X BO – Historien om den professionelle kombi-dampovn til hjemmet

, ,
BORA X BO - Historien om den professionelle dampovn til hjemmet

PERFEKTIONENS kunst – BORA X BO – Historien om udviklingen af den professionelle kombi-dampovn til hjemmet.

.

Damp har helt fra begyndelsen været det særlige hovedtema for BORAs grundlægger, Willi Bruckbauer. Han begyndte, sammen med sit udviklingshold, at reflektere over:

hvad det næste logiske skridt i BORAs køkkenrevolution?

Produktporteføljen skulle udvides med endnu et nyskabende produkt. BORA ville nytænke dampovnen helt fra bunden, og løsningen blev en moderne multifunktionsovn, med intuitiv betjening: BORA X BO kombi-dampovnen.

BORA X BO - Historien bak den proffe ovnen til hjemmet

Normalt lugter det af mad i hele huset! Ikke med BORA X BO!

Nye standarder for design og funktion

Og det skulle sætte nye standarder inden for design og funktion.

”Hos BORA forsøger vi altid at tænke ud af boksen, og vi iagttager eksisterende løsninger på markedet for at kunne adskille os”, fortæller Josef Hintner, BORAs Produktstyringschef. ”Som udviklingspartner, valgte vi virksomheden MKN Premium Profikochtecknik, der er specialist i førsteklasses professionel madlavningsteknologi”.

MKN, med hovedsæde i Wolfenbüttel i Tyskland, er en af de førende producenter af kombi-dampovne, der gør det muligt at få topresultater i storkøkkener og inden for professionel gastronomi.

 

BORA X BO historien bak den første profesjonelle ovnen for hjemmet

Normalt kræver det meget tid og mange kræfter at forberede et flerretters måltid…. Ikke med BORA X BO!

At bringe professionel teknologi ind i det private køkken

”For os var det nærliggende at kombinere vores ekspertise inden for hvidevarer med en specialist fra den professionelle verden, for at opfylde vores krav om at bringe professionel teknologi ind i det private køkken”, siger Josef Hintner. Udviklingspartnerens mangeårige tekniske erfaring gjorde det muligt for BORA at begynde konstruktionen af den perfekte kombi-dampovn på et ekstremt højt niveau.

BORA X BO – Historien om den professionelle dampovn til hjemmet

”Kombi-dampovnen, som MKN udviklede til det professionelle marked marked, fungerer på en helt anden måde end konventionelle ovne”, siger Josef Hintner. ”De er højt automatiserede og ekstremt effektive. Det var netop dét, vi fandt særligt spændende; at professionelle præstationer og funktioner skulle være let tilgængelige i hjemmet for brugere med mindre madlavningserfaring.”

BORAs egen mangeårige erfaring med damp, sammenholdt med MKNs erfaring med professionel madlavningsteknologi, er blevet brugt til at perfektionere BORAs kombi-dampovn. Også ovnens udstyr, de mange innovative funktioner og det æstetiske design, bærer præg af BORAs fokus på design.

 

Resultatet er den avancerede kombi-dampovn BORA X BO, lanceret i 2021, der satte en helt ny standard inden for dette segment.

BORAs motto ’Cooking made Simple’ lever op til sit navn og gør madlavning i kombi-dampovn så let som aldrig før.

Her er grundprincippet: Brugeren definerer sine ønsker – BORA X BO laver maden. Det lyder nemt, og det er det også.

Uden håndtag, knapper og unødvendige gadgets

Målet med den nyudviklede ovn er, at den skal være uden håndtag, knapper og unødvendige gadgets. Et stort touch display gør håndteringen af funktionerne nem og komfortabel, og lige så intuitiv at betjene som en smartphone.

Normalt slipper damp og mados ud når du åbner ovnlågen, Ikke med BORA X BO kombidampovn og Smart Open.

 

For at gøre madlavningen og resultaterne perfekte, har den nye ovn en række forskellige forudindstillede programmer og ekstrafunktioner såsom damptilførsel eller fjernelse af fugt i ovnkammeret.

Den store udfordring i udviklingen af BORA X BO, har været at integrere og overføre funktioner og muligheder fra storkøkkenet, til en ovn udviklet til private husholdninger. Et eksempel er den hurtige opvarmning til 200 grader på mindre end fire minutter. Men det kan BORA X BO!

Madlavning på kortere tid trods lavere temperaturer

”Opvarmnings- og tilberedningstiderne i BORA X BO er væsentlig kortere end i konventionelle ovne til private husholdninger”, afslører Josef Hintner. ”Optimal varmeoverførsel gør det muligt at lave mad på kortere tid, på trods af lavere temperaturer. Det skyldes kombinationen af henholdsvis fugtighed fra den tilførte damp og den ekstremt høje lufthastighed i ovnen. På den måde tilberedes maden hurtigere.

Intensive markedsundersøgelser

Som sædvanligt er udviklingen af BORA X BO baseret på intensive markedsundersøgelser. Praksistesten af prototyperne var en vigtig del af udviklingen. Her blev der også anvendt udstyr til at måle øjenbevægelser for at kunne spore øjenbevægelserne detaljeret. ”Vi sendte vores forsøgspersoner uforberedt ind til en speciel opgave”, forklarer Josef Hintner. ”Det gav os meget værdifulde data. For eksempel: Hvordan går forsøgspersonen helt præcist til værks?”

 

BORA X BO er selvrensende

Markedsundersøgelser viser, at BORAs kunder i særdeleshed har taget særligt godt imod kombi-dampovnens rengøringsprogram. Her opfylder BORA X BO en stor drøm i mange hjemmekøkkener: Nemlig at ovnen er selvrensende. Brugeren skal derfor ikke bruge tid på at gøre rent og tørre af. Denne funktion er også en integreret del i samarbejdspartneren MKNs udvikling af ovne til storkøkkener.

BORA X BO - Historien bak den proffe ovnen til hjemmet

Normalt er både komplekse opskrifter og brugsanvisninger forvirrende. BORA X BO er meget nem!

Et kunstværk i ethvert køkken

Udover de praktiske grunde, der taler for BORA X BO, har den også et flot design. Den sorte ramme og det minimalistiske design, gør den til et kunstværk i ethvert køkken. ”BORA X BO sætter virkelig nye standarder inden for design”, sammenfatter direktør Willi Bruckbauer, der har fået opfyldt sit ønske om at skabe et nyt produkt med wow-faktor.

 

BORA X BO - Historien bak den proffe ovnen til hjemmet

Ingen kompromisser inden design!

3 spørgsmål til Peter Helm

Chef for innovation og digital isering hos MKN Premium Professional Cooking Technology

Hvad er de væsentligste fordele ved en kombidampovn for dig?

Kombi-dampovnen er en ovn til alle typer af tilberedning. Temperatur, lufthastighed og fugtighed er fuldstændig kontrolleret. På den måde kan man lave meget avancerede retter, uanset om man skal bage, stege, fritere, sous-videtilberede eller langtidsstege. Touch displayet gør det meget nemt og giver optimale resultater.

Hvorfor har BORA X BO kun brug for 230 grader?

Det skyldes den utroligt intensive varmeoverførsel, der er to til tre gange højere end ved almindelige ovne. Derfor er det muligt at bruge lavere temperaturer, i den innovative BORA X BO ovn, som MKN og BORA har udviklet sammen.

Hvordan oplevede du første gang dette samarbejde?

Jeg har lært BORA at kende som en imponerende og inspirerende nytænker og udvikler inden for hvidevarer. BORA er, ligesom MKN, en selvstændig mellemstor virksomhed med hurtige beslutningsprocesser. Det har gjort vores samarbejde let og konstruktivt.

Tekst MARTIN FRAAS

Displayets enkle ikoner, den sorte ramme og Black Panel-effekten, foruden det minimalistiske design, gør BORA X BO til et visuelt højdepunkt i et hvert køkken.

BORA X BO multifunksjonsovn

Under udviklingen af BORA X BO, blev der gennemført brugervenlighedstests af en prototype for at optimere betjeningen og brugervenligheden