Full Steam Ahead” – sundere mad -mere smag med kombidampovn

Knasende grøntsager, brød med sprød skorpe og saftigt velsmagende kød: Mad bliver ganske enkelt bedre i en kombi-dampovn og tilberedes mere skånsomt – uanset om du skal dampe, stuve, bage eller stege. Sundere mad – mere smag – med kombidampovn.

Med en højkvalitetsovn som BORA X BO, behøver du ikke engang at vælge tilberedningsmetode. I stedet vælger du let og enkelt én af de forhåndsindstillede programmer. Og selv på ovne uden forhåndsindstilling, er det legende let at tilberede sunde og dejlige måltider.

Hvilke tilberedningsmetoder giver de bedste resultater til bestemte madvarer? Her får du nogen tips:

Grøntsager

Uanset om det er broccoli, gulerødder eller grønne asparges: Når de dampes beholder grøntsagerne farve, smag og, fremfor alt, værdifulde vitaminer og næringsstoffer. Noget af dette, går tabt når grøntsager koges i en gryde med vand. Grøntsager tilberedt i en kombi-dampovn er ikke bare mere appetitvækkende at se på, de er også både sundere og mere smagfulde end ved tilberedning på den konventionelle måde. Og en bonus: De har præcis den rigtige tyggemodstand.

Frugt

Frugt kan forvandles til dejlige desserter i kombi-dampovnen. For eksempel giver dampning en lækker, appetitvækkende kompot.

Dampkogt frugt egner sig også vældig godt til puré; eksempelvis til hjemmelavet syltetøj eller babymad.

Fisk

Alle amatørkokke kender det! Steges fisken lidt for længe i panden, bliver den tør.

Tilbereder du derimod fisk i en dampovn, sker det så godt som aldrig. Når fisken dampes, koger den uden at tørre ud eller falde fra hinanden – selvfølgelig forudsat at du ikke lader den ligge i timevis! Alt du skal bruge er lidt fedtstof og salt.

Köd

Magre udskæringer af oksekød, kalv eller fjerkræ bliver særligt saftige med kombi-dampovnens stegefunktion. Derudover har en højkvalitetsovn ofte et  stegetermometer, der overvåger den ønskede kernetemperatur og regulerer temperaturen automatisk. Det betyder, at både temperatur og fugtighed altid er perfekt.

Perfekt stegt – Bon Appetit!

Dumplings, pasta, tærter og kager

Dumplings, pasta, tærter og kager..

Alle typer af dumplings, pasta eller nudler kan tilberedes i en kombi-dampovn.

Alt du skal gøre, er at lægge pastaen i en ovnfast form og tilsætte lidt vand og salt.

Ris

Det er meget lettere at tilberede ris i en dampovn end i en gryde,  og det er næsten umuligt at brænde risene på.

Som en del af tilbehøret har de fleste kombi-dampovne specielle uperforerede beholdere til tilberedning af ris. Du damper blot risen i beholderen med vand og lidt salt i dampovnen, så bliver den garanteret let og luftig. Tommelfingerreglen er den rigtige mængde vand: For hver del ris, bruges ca. halvanden del vand.

Brød

Bager du brød i en kombi-dampovn, får du en særlig sprød skorpe. Regelmæssig tilførsel af damp er med til at gøre dejen fin og fugtig så den hæver flot, og samtidig får skorpen sprødhed. Nogle ovne har tilmed et specielt program til brødbagning.

Pizza

Den italienske klassiker laves meget hurtigere i en kombi-dampovn end i en almindelig ovn. Dertil kommer at pizzadejen, grundet dampen, hæver og bliver højere og luftigere end i en almindelig ovn.

VIL DU VIDE MERE OM KOMBI-DAMPOVNE? UDFORSK BORA X BO OG DE UNIKKE FUNKTIONER HER:

Følg oss på Instagram for inspirerende køkken!

Se BORA X BO i aktion hos en af ​​vores dygtige BORA-forhandlere over hele Danmark: