Hvad er en kombidampovn?
BORA X BO kombidampovn, Forhandlerinspiration, Køkken inspirationHvad er en kombidampovn? Navnet afslører det: Det er en multifunktionsovn, der kombinerer en dampovn og en almindelig ovn. Men ovnen kan meget mere end blot at lave mad ved hjælp af dampkogning og almindelig ovntilberedning.
Sund madlavning – på et professionelt niveau – bliver enkelt og let, og maden tilberedes ekstra skånsomt og hurtigt. Den største fordel er, at maden beholder alle sine vitaminer og næringsstoffer og den gode smag og udseende.
Dampning er derfor den ideelle måde at tilberede mad på hvis man er bevidst om sin kost og ønsker at spise sundt. Men betyder det at du skal have endnu en ovn i dit køkken? Skal du købe en separat dampovn?
Ikke nødvendigvis. Hvis du ikke laver mad til et stort antal mennesker jævnligt, eller damper grøntsager og steger en steg i ovnen samtidigt, så er en kombi-dampovn en fantastisk løsning. Netop fordi en kombineret dampovn og stegeovn har mange flere funktioner end to enkeltstående ovne, vil den hurtigt blive din foretrukne ’køkkenassistent’.
Vælger du den innovative BORA X BO så opgraderer du fra ’køkkenassistent’ til ’Masterchef’.
HVAD KAN EN BORA X BO KOMBI-DAMPOVN?
Damping
For det første egner ovnen sig til dampning. Det betyder, at maden tilberedes i damp og den enkle regel er: Alt, som kan koges, kan også tilberedes med damp. Ved temperaturer på op til 100°C, produceres damp, der tilbereder maden. Fordi maden ikke ligger i vand, som den gør ved kogning, beholder den både vitaminer og næringsstoffer.
Derfor forbliver eksempelvis broccoli og gulerødder sprøde og saftige, og beholder deres naturlige farve når de dampes.
Halv-damp
En kombi-dampovn kan også stege med lidt hjælp af damp eller tilsætning af fugtighed. Dettes kaldes også for klimamadlavning eller madlavning med dampskud. BORA X BO sprayer automatisk damp ind i ovnkammeret ved hjælp af forhåndsdefinerede tidsintervaller. Derved slipper du for at åbne ovnlågen igen og igen for at tilsætte vand, og forhindrer stegen eller brødet i at tørre ud.
Bagning
En kombi-dampovn kan selvfølgelig også anvendes til bagning. BORA X BO har forskellige indstillinger til alle typer bagværk som pizza, småkager, butterdej og vandbakkelse. Alt bliver sprødt og godt. En kombi-dampovn er også perfekt til mere delikate retter som souffléer.
Hold maden varm
En kombi-dampovn kan også holde din mad varm uden yderligere tilberedning. Ovnen har tilmed et specialprogram, hvor den rigtige temperatur indsættes, og grundet dampen er der ingen fare for, at maden bliver tør.
Genopvarmning
Genopvarmning af mad i en kombi-dampovn kaldes ofte ’regenerering’. Dampen er på ca. 90-95 grader, og maden varmes forsigtigt op og smager frisk og nylavet. Det kan på ingen måde sammenlignes med opvarmning i en mikroovn!
Optøning
Hvad gælder for genopvarmning, gælder også for optøning af frosne fødevarer. Maden optør og afrimer skånsomt, hurtigt og jævnt ved hjælp af damp.
Misfarvning, genopkog eller udtørring af maden hører fortiden til.
Sous-vide
Sous-vide, der tidligere har været en tilberedningsmetode forbeholdt det professionelle køkken, og hvidevarer til netop dette formål, er nu superenkelt i en BORA X BO kombi-dampovn. Maden lægges blot i en vakuum- eller plastpose, der forsegles lufttæt og placeres i dampovnen. Fordi smagen ikke slipper ud af posen, har kød, fisk og grøntsager tilberedt med sous-vide, en mere intens smag end fødevarer tilberedt med andre metoder.
Desinficering eller sterilisering
En kombi-dampovn er også meget velegnet til at desinficere sutteflasker eller syltetøjsglas.
De enkelte dele adskilles og placeres i en perforeret bradepande, og steriliseres derved ganske enkelt ved brug af den varme damp og dampovnens steriliseringsprogram. Denne funktion er også ideel til køkkenredskaber, der bruges jævnligt. Således er tidskrævende kogning ikke længere nødvendigt.
Dehydrering
BORA X BO er perfekt til at tørre grøntsager, frugt, bær eller svampe. Du kan vælge indstilling helt ned minus 100% fugtighed. Derved får du hurtigt perfekte tørvarer.
Rengøring
De fleste dampovne har et specielt rengøringsprogram, som opbløder madrester og fedt inde i ovnen ved hjælp af dampfunktionen. Det betyder at selv genstridige madrester let kan fjernes. En kombi-dampovn udnytter denne egenskab maksimalt. Med BORA X BO får du i princippet en helt ny ovn hver gang du har kørt det automatiske rengøringsprogram.
Hvad er en kombidampovn?
Hvordan fungerer KOMBI-DAMPOVNER?
Og hvilke systemer findes der?
Der skelnes mellem forskellige systemer afhængigt af hvordan vandet til dampning kommer ind i ovnen: Enten med eller uden direkte vandtilslutning. Ved sidstnævnte, hældes vand enten i et kar nederst i ovnen eller i en separat vandtank.
Dampovne med fast vandtilkobling er det mest praktiske, fordi disse ovne selv trækker den nødvendige mængde vand afhængig af programindstilling. Vandet tilføres og tappes automatisk. Der skal selvfølgelig være vandtilkobling til en sådan ovn, og der skal sørges for passende rør ved planlægning af køkkenet.
VIL DU VIDE MERE OM DAMPOVNE OG DE SPECIELLE FUNKTIONER?
Se produkterne live
BORA – how to install – trin for trin med film og illustrationer
På Instagram
Adresse
hvad-er-en-kombidampovn-morten-engebretsen-dk
Cookies
Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse på vores websted. Ved at give samtykke til brug af cookies, accepterer du samtidigt at vi også bruger ikke nødvendige cookies og sporingsteknologier til analyse- og markedsføringsformål, inkluderet i cookies fra trejdepart som partnere og tjenesteleverandører, der indsamler information om din brug af webstedet. Det hjælper os med at tilpasse din oplevelse efter dine interesser.