MICHELIN Guide stjerner til Norden 2020

,

MICHELIN Guide stjerner til Norden 2020

Hos BORA Skandinavien er vi stolte over at tilhøre den nordiske madfamilie, og det var derfor en stor ære at få lov til at samarbejde med michelinguiden, Aubo Køkken og Brittannia Hotel under uddelingen af årets nye nordiske michelinstjerner i Trondheim. Vi vil derfor gerne dele nogle billeder fra arrangementet med dig.

illustrasjon MICHELIN Guide stjerner til Norden 2020Trondheim – Nordens madmekka

17. februar 2020 forankrede Trondheim sin status som Nordens madmekka, da byen var vært for lanceringen af årets MICHELIN Guide Nordic Countries. Med til eventet var branchens førende kokke og madentusiaster.

Gwendal Poullennec, international direktør for MICHELIN Guides kalder Trondheim for et af nordens kulinariske knudepunkter. “Trondheim er arnested for nye ideer og stolte madtraditioner, og denne kombination kommer til udtryk i et højt innovationsniveau, fokus på bæredygtighed og brug af regionens bedste råvarer.”

MICHELIN Guide stjerner til Norden 2020

Mangen god madsnak opstår, når stjernekokkene mødes!

 

Både spændingen og stemningen var i top før afsløringen af årets nye nordiske stjerner. Visit Trondheim og Michelin havde indbudt 1200 udvalgte gæster, kokke og repræsentanter fra pressen til at overvære stjerneuddelingen i Olavshallen Koncerthus.

Billede af BORA Pure bordemfang – klar til indsats ved Michelin Nordic – foto Terje BORUD

BORA downdraft som eksklusiv samarbejdspartner

Arrangementet blev efterfulgt af middag for alle gæsterne på Britannia Hotel. Og her BORA bordemfang kom ind i billedet som inviteret sponsor og samarbejdspartner.

Det kræver selvsagt et stort forarbejde at bespise så mange professionelle madmennesker. BORAs bordemfang lå da bestemt heller ikke på den lade side – de arbejdede lige så hårdt som de dygtige kokke bag gryderne. Kokkene kom fra restauranten Fagn, der med sin ene michelinstjerne er en del af Trondheims ypperste restaurantscene.

BORAS mindste model; BORA Pure, stegte jomfruhummere til den store guldmedalje og arbejdede med 4 store stegepander i konstant drift. Alligevel slap fiskedunsten ikke ud i lokalet – og kokkene kunne arbejde uforstyrret og ugeneret af mados. Så effektivt fjerner BORA bordemfang stegepartikler, fedt og madlugt.

Og sådan blev årets nye michelinstjerner fordelt

Efter megen spænding og mange spekulationer er ventetiden endelig forbi: MICHELIN Guide stjerner til Norden 2020 er endelig blevet afsløret og uddelt!

Og sikke et enestående år det blev for Norden! Vi ønsker alle vinderne tillykke!

Jonas Lagerström fra Etoile i Stockholm er både BORA-ambassadør og michelinstjernevinder!

 

Vi ønsker stort tillykke

– Nye tostjernede michelinrestauranter 2020

  • Alchemist, København – Rasmus Munk (ny i guiden)
  • Jordnær, Gentofte – Eric Kragh Vildgaard (gået fra en til to stjerner)
  • RE-NAA, Stavanger – Sven Erik Renaa (gået fra en til to stjerner)
  • Aloë, Älvsjö – Daniel Höglander og Niclas Jönsson (gået fra en til to stjerner)

– Nye etstjernede michelinrestauranter 2020

Norge

Bare, Bergen – Kristian Vangen @kristian.vangen
Omakase av Vladimir Pak, Oslo@chefvladimirpak ⁠
Speilsalen, Britannia Hotel Trondheim – Christopher Davidsen @chefdavidsen
Under, Lindesnes– Nicolai Ellitsgaard @ellitsgaard_under

Sverige

Etoile, Stockholm ved vores BORA-kok Jonas Lagerström (på billedet ovenover) @jlagers og @dfalkeman

Den nordiske madglæde

Ved du hvor Nordens michelinrestauranter ligger? Eller hvor mange der er?

Klik på de enkelte links, og nyd stoltheden over at være en del af den nordiske madglæde!

Denmark
Norway
Sweden

Køkkenet til BORA bordemfang er fra Aubo Danmark

Historien bag Guide Michelin

  • Den allerførste michelinguide så dagens lys i år 1900. Dækproducenten Michelin ville give bilisterne nyttige oplysninger om gode overnatnings- og spisesteder samt servicestationer undervejs på rejsen. Med guiden ønskede de slet og ret at gøre det lettere at bruge bilen som transportmiddel.
  • I 1926 begyndte de at belønne steder med ekstra god mad og service med en stjerne. I løbet af de næste år blev to og tre stjerner tilføjet.
  • I dag betyder én stjerne “en rigtig god restaurant i sin kategori”, to stjerner betyder “en omvej værd”, mens tre stjerner markerer restauranter, som er “en rejse værd i sig selv”.
  • Restauranterne besøges af anonyme Michelin-inspektører flere ganger over en længere periode. Inspektørerne har selv uddannelse og erfaring fra restaurant- eller hotelskoler.
  • I 2015 udkom historiens første nordiske michelinguide: “Guide Michelin Nordic Countries”.

 

Klar til michelinfest: Eva Hannisdahl, daglig leder i Engebretsen AS, Leif Enoksen, salgschef i Optimera Monter, Dan Falk Østergaard, salgsdirektør i Aubo Køkken – Foto: Terje Borud

 

Vores egen ambassadør og kokkeverdensmester Ørjan Johannessen ønsker vinderne tillykke i denne video:

 

 

Kontakt os

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.