Interiørtrends 2021 med fokus på dette års køkkentrends

køkkentrends og interiørtrends 2021 Dansk BORA katalog

Interiør kan gøre en stor forskel for det mentale velvære. Særligt i disse tider, hvor vi tilbringer mere tid derhjemme. Her får du en række tips til interiørtrends i 2021, hvor moderne livsstil og familiedynamik spiller ind. Vores tips har fokus på dette års køkkentrends og køkkendesign.

Det moderne køkken skal passe til vores stadig mere flerdimensionelle livsstil. Derfor bør det moderne køkken omfatte både traditionelle køkkenfunktioner og have plads til sociale aktiviteter. Du har ikke nødvendigvis brug for et stort køkken, hvis du bare tænker nyt og multifunktionelt.

billedIllustrasjon til artikkel Interiørtrends 2021 med fokus på dette års køkkentrends

Et godt eksempel på et smukt og multifunktionelt køkken hos indretningsarkitekt @stylebyoliviaangeline – Køkkenøen med BORA Classic 2.0 + teppanyaki er også udstyret med en barløsning, hvor familien kan spise morgenmad eller børnene kan lave lektier osv. Fra køkkenet øen er det åbent og dejligt mod både stue og spisestue. Et perfekt, socialt og multifunktionelt rum til både arbejde, leg og sjov. Foto: https://www.stylebyolivia.no/

 

Her er vores 6 bedste råd, når det handler om dette års køkkentrends – 2021:

 

1. Multifunktionelt – tænk nyt:

 

Tænk over, hvad DU ønsker at bruge køkkenet til. Ud over madlavning, selvfølgelig.

Køkkenforhandlere tilbyder stadig smartere multifunktionelle løsninger, der kan tilpasses, så overflader og køkkenet kan bruges til flere ting.

Hvad med en bænk, der også kan bruges til afslapning? Det er hyggeligt med selskab i køkkenet, mens man laver mad. Så hvorfor ikke sørge for, at selskabet kan have det behageligt?

Måske et højskab, som gemmer på et smart skrivebord? Eller hvad med en kogeø, der nemt kan omdannes til et spisebord? Løsningerne er mange – og pladsbesparende.

Interiørtrends 2021 med fokus på dette års køkkentrends

Køkkenvæg kan skjules bag døre (øverst til højre) og rummer arbejdsbænk, køkkenudstyr samt skuffer og skabe. På køkkenø er der masser af plads til at lave mad med et BORA Pure bordemfang – komfur med integreret ventilation, der er både mere effektivt og mere støjsvag end traditionelle emfang.

 

Multifunktionalitet gælder også rummene. Kan du trække køkkenet ind i stuen? Kombinere køkken og spisestue? En åben planløsning giver for eksempel et godt flow mellem de sociale zoner i boligen.

Et køkken-alrum behøver ikke længere at ligne et typisk køkken. Ved at fjerne køkkenelementer som overskabe og emhætter kan bordpladen og/eller køkkenøen ligne en skænk eller et bord. En af stuevæggene kan være en række med højskabe fra gulv til loft, som rummer mange af de almindelige køkkenfunktioner.

 

2. Besøg en køkkenforhandler for at få gode råd om dette års køkkentrends!

billeder af køkken - Interiørtrends 2021 med fokus på dette års køkkentrends

 

Køkkenforhandlere har masser af gode råd og inspiration. Ingen ved så meget om køkkener som vores forhandlere. Derfor er de bedst til at fremvise nye og smarte løsninger, der kan give dig gode idéer til dit køkken og dette års køkkentrends.

3. Lys og belysning

Interiørtrender 2021 med fokus på årets kjøkkentrender- jasmin88k

Køkkenet til den dygtige @jasmin88k får lys ind fra 3 kanter såvel som loftet. Det åbne og gæstfrie indtryk forstærkes af, at der ikke er en tårnhætte over køkkenøen og BORA Professional kogepladen. Den smukke køkkenø i trendy natur træ og stål er custom lavet af et snadkeri. Foto: Jasmin Lorvik

 

Få mest muligt lys ind i køkkenet. Hvis du dropper overskabe og loftmonterede emhætter, vil rummet få et lyst og luftigt præg. Vælg den rigtige belysning, der skaber gode arbejdsområder i køkkenet, men husk også en belysning, der gør køkkenet til et rart rum at opholde sig i.

En statement-lampe kan være med til at give dit køkken præcis det særpræg, du ønsker.

4. Overflader, farver og teksturer

BORA professional downdraft og KWC Ono kjøkkenkran fra bonytt høsten 2020

To køkkener, der har været på tryk i @Bonytt i efteråret 2020. Begge køkkener har BORA Professional downdraft-løsninger. Styling: @tonekrok Foto: @wilhelmsenyvonne

 

Tænk naturligt og organisk i dit valg af farver og materialer. Interiøret kan sagtens være en hyldest til naturen og jordens råmaterialer i form af naturmaterialer som træ, sten, planter og tekstiler af hør.

Tone i tone-farver hentet fra natur og himmel, som f.eks. blå, grøn, beige og dybe jordfarver, fremkalder en følelse af tryghed og forankring.

Etniske strejf og nuancer: Vores tip i år er Afrika med elementer af flettede kurve og farver, som minder om lyset på de åbne savanner …

Det er også sjovt med farvestrejf i form af enkelte elementer med klare og stærke farver op mod en naturlig baggrund.

Du bør også tænke på teksturer og kontraster – blødt mod hårdt – mørkt mod lyst etc.

 

5. Skabsplads i køkkenet – har vi virkelig brug for så mange TING?

 

Interiørtrender 2021 med fokus på årets kjøkkentrender-victoriaThire

I køkkenet hjemme hos @victoria_thire er trendy marmor blevet brugt. Over kogepladen var der planlagt en traditionel emhætte. Derefter opdagede hun BORA bordemfang, der trækker madlukt og fedt direkte ned fra, hvor den opstår. Nu skiller køkkenet sig ud som et skinnende eksempel på dette års køkkentrends med naturlige materialer, og marmorvæggen kommer smukt til sin ret uten emhætte. Downdraft-model: Testvinder BORA Pure. Fotograf: @victoria_thire

 

Ja, skabsplads i køkkenet er vigtig! Her er et af vores tips til dig også regelmæssig oprydning og prioritering. Har du for eksempel brug for æggekogeren, som står bagest i skabet? Hvornår har du sidst brugt sodavandsmaskinen? Snart vil du se, at du kan frigøre plads både i skabe og på bordpladen i køkkenet og få et bedre overblik over dine ting.

Bæredygtighed er en tydelig trend i samfundet. Det kommer til udtryk ved, at vi hellere vil eje få ting af høj kvalitet end mange ting, som hele tiden skal skiftes ud. Er der ting, vi kan eje sammen med flere, give væk til genbrug eller måske genbruge selv?

 

6. Vores sidste og bedste tip er faktisk en konklusion, som muliggør de andre tips, nemlig et bordemfang!

billede af køkken - Interiørtrender 2021 med fokus på årets kjøkkentrender-hvitelinjer

BORA Pure downdraft hjemme hos @hvitelinjer – Et lyst og åbent køkken med sjæl. Perfekt til en familie, der er meget glad for madlavning. Fra kogepladen har de fuld udsigt til stuen og kan hygge sig med børnene, der leger der, mens de laver mad. Eller med gæster, der kommer til middag.

Et bordemfang er en kogeplade med integreret emfang, og det er en trend, som vinder hastigt frem for tiden.

Ikke alene er effekten af et BORA bordemfang meget bedre end hos de traditionelle emhætter. Du erstatter en kæmpestor emhætte med noget, der er næsten usynligt i kogepladen.

Med et bordemfang fra BORA slipper du både for støj og spredning af fedt og mados i køkkenet. Derfor er der mulighed for at trække flere bløde elementer ind i køkkenet, såsom lamper, puder, tæpper og planter. Eller, som mange gør, trække hele køkkenet ind i stuen/spisestuen.

BORA downdraft og KWC Ono hos Huseby kjøkken

Her er et køkken, stue og spiseplads i et rum. Spisepladsen er en udvidelse af køkkenøen og BORA kogeplade med emfang er er placeret lige ved siden af spisepladsen. Foto: Huseby Kjøkken

Sådan muliggør et BORA bordemfang vores 5 første tips for dette års køkkentrends:

  • BORA bordemfang er meget støjsvagt, så du kan nyde en god samtale, mens du har gang i gryderne, og passer dermed perfekt ind i det sociale, multifunktionelle køkken og køkken-alrum.
  • BORA downdraft fjerner alt fedt og mados, før det spreder sig i hele rummet – og du har derfor større frihed, når du skal placere din køkkenzone. Vi vil ikke længere bare stå i et hjørne, når vi laver mad –Med BORA kan du orientere dig ud mod rummet, selvom du rører i gryderne.
  • Træk flere sociale aktiviteter ind i køkkenet. Eller flyt køkkenet ind i hverdagsrummet. Med BORA bordemfang slipper du for mados, fedt og støj fra emhætten.
  • Bordemfanget fjerner behovet for overskabe og loftmonterede emhætter. Således får du et lysere, mere åbent og smukkere køkken.
  • Du kan hænge den fedeste lampe over kogezonen. Ja – og det helt uden at bekymre dig om, at den bliver fedtet på grund af madlavningen.
  • Du kan integrere køkkenet i stuen – nul fedt, lugt eller støj.
  • Frigør plads i køkkenet. Bordemfanget er to hvidevarer i ét, og du frigør hele pladsen over kogepladen.
  • Din bordplade, dit komfur og emfang er helt nedfældet – og er derfor særligt velegnet til kogeøen, som også kan bruges som spiseplads eller et køkkenbord, der er placeret i stuen, uden at det ligner et traditionelt køkken.
DOWNDRAFT MED 10 ÅRS FORSPRING

BORA X Pure downdraft blev lanceret i 2020 og har vundet utroligt mange prestigefyldte designpriser.

 

Så uanset om du blot ønsker at forny dit køkken en lille smule, eller du ønsker en totalrenovering, håber vi, at disse interiørtips kan inspirere dig.

Vi ønsker dig held og lykke med dine egne køkkentrends i 2021!

 

BORA downdraft Danmark

Kontakt os

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.