5 køkken-trends i 2018

,
5 kjøkkentrender 2018 - Fem køkkentrends i 2018

Hvem siger, at vi kun skal sove i soveværelset og kun skal lave mad i køkkenet?

Husets rum får flere funktioner, og grænserne viskes ud. Hvad med et badekar i soveværelset, en briks i køkkenet eller et køleskab i stuen? Trenden bygger på ønsket om mere hygge, øget komfort og flere individuelle løsninger. Vil du være med fremme, skaber du din egen stil.  Dit hjem skal ikke længere se ud, som om det kommer direkte fra et møbelkatalog.

Køkkenet er husets hjerte. Så hvad betyder de nye køkkentrends for dit køkken?

Her er 5 trend-tips til dig, der gerne vil finpudse, forny eller renovere dit køkken:

 

1. Et åbent køkken er et socialt køkken

Vil du gennemføre én ændring i dit køkken i 2018, skal du gøre det mere luftigt og åbent i hovedhøjde.

Erstat dine overskabe med åbne hylder.

Skift den dominerende emhætte ud med et mere moderne bordemfang i køkkenbordet.

Fjerner du emhætte og overskabe, kommer køkkenet til at virke større. Køkkenet kommer i højere grad til at virke som et opholdsrum, hvor vi tilbereder og spiser hyggelige måltider sammen. Det giver dig også friere tøjler med hensyn til planløsning og design, når du ikke længere skal tage hensyn til emhættens placering.

Forestil dig, at du for eksempel kan vælge en spektakulær lampe som blikfang i køkkenet!

Vi kommer til at se endnu flere utraditionelle køkkenløsninger i 2018, selv om funktionalismens idealer om luft, lys og grønt stadig vil dominere.

 

 2. Farver

Farver er tilbage for fuld kraft. Køkkenbutikker kan rapportere, at de sælger sorte køkkener som aldrig før. Og mange eksperter forudser, at vi i 2018 vil se endnu stærkere farver og større dristighed.

Du skal dog ikke fortvivle, hvis du er til lyse farver. Både mørkt og lyst er med i 2018-paletten. Men sørg for at farverne er matte og taktile – de skal være rare at røre ved og skabe en følelse af ro. Det moderne køkken skal appellere til alle dine sanser. Læs mere om farver her.

Hygge og individualisme står centralt i de nye interiør- og køkkentrends. BORA induktionskogeplader med emfang i bordet giver et moderne, åbent køkken.

Hygge og individualisme står centralt i de nye interiør- og køkkentrends. BORA induktionskogeplader med emfang i bordet giver et moderne, åbent køkken.

3. Natur i køkkentrends 2018 

Naturen holder sit indtog i det moderne køkken! Tænk natur i form af tekstiler og materialer som synligt træværk, bambus, glas, sten, uld, hør og varme metallfarver som bronze etc.

Lad det spire og gro! Vælg det, der fungerer for dig – urter, grøntsager, blomster og grønne planter.

 

4. Apparater og teknologi

Alt det, der gør vores liv lettere, vil altid være et hit i køkkenet. Tekniske innovationer giver os multifunktionelle apparater til at opfylde behov, som vi måske slet ikke vidste, at vi havde.

Et emfang i bordet, som trækker fedt og mados ned, hvor det kommer fra, i stedet for at føre det op gennem luften er et godt eksempel på nytænkning, der er på vej frem.

 

5. Gammelt og slidt

Har du køkkenting, der ligner loppefund og er lidt slidte, måske mangelfulde og med et personligt præg, så kan du overveje at få dem frem i lyset. Nøgleordene for denne trend er genbrug, individualisme og upcycling. Man kunne også kalde det retro: Flere køkkenproducenter tilbyder nu modeller med skrå overskabe, som vi husker fra 50’erne og 60’erne. Rundt om køkkenbordet står der ofte stole i forskellige stilarter, farver og former. Stilen kan nemt kombineres med minimalisme, hvor færre ting står fremme i køkkenet. Sørg bare for, at de få ting er personlige, solide og jordnære. Det må gerne være ting med patina og en historie.

“Et godt køkkendesign er DIT køkkendesign!

Vi ønsker dig god fornøjelse –  hvad enten du skal justere, opgradere eller måske designe et helt nyt køkken!

 

  • Kontakt os!

    Vi glæder os til at besvare dine spørgsmål.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.