Interiørtrends 2019 med køkkentrends 2019

interiørtrendes 2019 med køkkentrends 2019

 

Whatever makes your heart sing sagde redaktøren fra Interiørmagasinet, Øyunn Bjaanæs Hrasky, i et foredrag om interiørtrends 2019 på Interiørdagen her i efteråret 2018.

Det er så godt opsummeret om interiørtrends, og hvor vi er på vej hen. Slut med de hvide og grå upersonlige ”bokse” og ind med det personlige og jordnære. Det der får DIT hjerte til at synge.

Hvis vi skal vælge et enkelt ord om de kommende interiørtrends 2019, er det NATUR.  En fortsættelse af det grønne skift, biofilien, urban farming og naturlige og bæredygtige materialer.

Så lad os forsøge at sætte det lidt i system: Former, farver og funktioner i 2019.

 

Form

Vi kan ane et skift fra de stramme, lige former til runde, bølgede former, som er organiske, jordnære og uforudsigelige som Art Deco og buede døre og vinduer.

Kan man sige en formfuld stil? En interiørtype med færre ting, men som er mere sanselig med strukturer og stoffer, der er gode at røre ved. Strukturer som gør væggene dekorative i sig selv og større og mere dekorative lister samt tapet med grafiske/organiske mønstre. Vægge der faktisk giver plads til refleksion.

Vi vil have materialer af natur som marmor og komposit à la Terrazzo, metaller og glas, men også lune materialer som uld, skind og træværk i både lyse og mørke nuancer.

Vi vil have planter: grønne planter, gerne som i en jungle.

Overdrivelse er ingen hindring. Fx en hel væg af marmor og oversized spejl, oversized planter og oversized lamper i papir, metal og glas.

Kombiner eventuelt flere stilarter. En fusion mellem japansk og nordisk stil, lyst og mørkt, gammelt og nyt, sort og hvidt, blødt og hårdt.

 

Kjøkkenøy med BORA benkeventilator. Kjøkken fra Invita - athena hvid pluss sort eg

Køkkentrends 2019 – former

Hvordan påvirker formerne så køkkentrends 2019? Verden er færdig med hvide, blanke og lyse køkkener. Brug planter, brug naturmaterialer og organiske former. Træværket skal kunne ses. Du kan fx beklæde hele køkkenøen, ja hele væggen med marmor – ikke kun bordpladen.

Ellers fortsætter trenden med tyndere bordplader – gerne i stenlignende komposit som silestone. Hele flader, gerne uden håndtag, som gemmer skuffer og hylder. Elektrisk åbning af skuffer og skabe.

Åbenhed som i mindre eller ingen overskabe. Her kommer ny og genial teknologi som bordemfang til sin ret. Du undgår den store emhætte, er mere frit stillet med placering af kogepladen og får en række andre fordele ved bordemfang, som du kan læse om her.

 

Farve i interiørtrends 2019

Med hensyn til farve er NATUR også et stikord. Et hav af farver kommer til sin fulde ret. Malingproducenterne har allerede udråbt årets farver 2019: Spiced honey som er gulbrun, Bancha som er olivengrøn osv. Hele farveskalaen er repræsenteret, men to ting er fælles for dem alle: Det er naturfarver, og de har nogenlunde samme grad af klarhed, dvs. at de er ret afdæmpede uanset om de er lyse eller mørke.

Mørke farver er kommet til sin fulde ret. Lad dit interiør blive mørkt og mystisk. Begræns ikke de mørke farver til vægge, men mal eventuelt også loftet i en farve. Flere nuancer af samme farve i samme rum er nemlig meget in.

Men lyse nuancer af naturfarver er også indenfor interiørtrends 2019, og de matcher godt med naturlige materialer.

Nogle farver går lige så hurtigt ud af modebilledet, som de kom ind, men én af de farver, man tror, vil holde i mange år fremover, er GRØN. Blå og grøn er de nye neutrale farver. I år har vi set meget Millenium pink – pudderrosa og pæne ”støvede” pastelfarver.

Er det tid at udskifte guld, messing og kobber med sort og blankt igen? Ja – det tror vi.

Men frem for alt – også når det handler om farver: Whatever makes your heart sing!

kjøkkenfarger 2019 og kjøkkentrender 2019

Køkkenfarver 2019

Hvad vil det så betyde for køkkentrends 2019? Jo vi har set mørke køkkener længe. Nu er der flere og flere køkkenproducenter, der tilbyder valgfri farver. Så slå dig bare løs!

Du behøver ikke at udskifte hele dit køkken. Tilbehør og tekstiler bringer dig et langt stykke hen ad vejen mod et trendy køkken.

En neutral kogeplade med BORA bordemfang er en sikker vinder i et farverigt køkken.

Du slipper for at tænke på, hvilken slags loft- eller væghængt emhætte du skal have, og kogepladen bliver mere en funktion end et stort møbel.

 

Funktion i interiørtrends 2019

Vi er på vej fra ”living bigger” til ”living better”. Vi vil ikke længere defineres af vores TING, vi vil hellere finde den nye luksus inde i os selv – se næste afsnit.

Undersøgelser og markedet viser, at vi gerne vil bo mindre. Compact living er in som aldrig før, og vi dyrker smarte løsninger. At rydde op og skille sig af med overflødige ting (ikke kassere – genbrug er trendy) mindre clutter, men fremhæv eventuelt nogle få ting af personlig værdi på små piedestaler og enkle hylder.

Vi vil unde os selv lidt mere privatliv i fremtiden. Foldeskærme er meget trendy – vi går mod at skabe zoner i hjemmene. Sociale zoner, men også private zoner hvor vi kan trække os tilbage. Hjemmekontoret får mere fokus i interiørtrends 2019, og vi ser flere integrerede arbejdspladser i de sociale zoner i hjemmet. Afskærmning er in og vil mere og mere afvikle de åbne kontorlandskaber.

Lad os nævne genbrug som stadig breder sig som en trend – og måske som resultat af fokus på bæredygtighed.

 

Køkkentrends 2019 – køkkenfunktion

Myhomethire Interiørtrends 2019 med køkkentrends 2019

Foto: @myhomethire – Instagram

Vi bevæger os mod at afgrænse mere end at åbne rum og funktioner i hjemmet, men køkkenet vil stadig være husets hjerte og den allermest sociale zone, som skal dække mange funktioner. Der er lang vej til, at køkkenet igen bare bliver et aflukket rum til at producere mad i.

Bordemfang er ypperligt for flerbrugerkøkkenet. Et effektivt og lydsvag emfang gør, at du kan lave mad, mens den mindste leger på gulvet, og andre sidder ved køkkenbordet og laver lektier. En åben kogeplade med frit udsyn gør det nemmere at samles rundt om gryderne og lade gode madvaner gå i arv fra generation til generation.

 

Et inkluderende interiør

Alle trends er produkter af den tid vi lever i, og her i Skandinavien er vi tæt på toppen af behovspyramiden. Mange af os har dækket alle de grundlæggende behov godt og vel. Vi har lært, at materiel luksus ikke nødvendigvis gør os til lykkeligere og bedre mennesker.

Derfor søger vi at nå til den nye mangelvare i vores travle liv. Stilhed, sanselighed, søvn og slow living er de nye former for luksus i interiørtrends 2019. Hvad med en digital detox? Det får større værdi end materielle goder at blive den bedste udgave af sig selv.  De nye statussymboler bor inde i os selv og i vores samvær med andre.

I vores interiør får oplevelsen større værdi. At røre ved, sanse, reflektere, synke ned i. Jorden, jordnært, intuition, følge hjertet. Give plads til at kede sig, refleksion og undren. At indrette med det DU kan lide. I pagt med naturen og med miljøhensyn.

Men også oplevelser sammen med andre. Det sociale og inkluderende interiør. Tag plads omkring bordet, hvor der er hjerterum, er der husrum.

 

Et inkluderende køkkenKjøkkenøy med BORA benkeventilator. Bilder fra bonum.no

I et køkkenperspektiv bliver det store køkkenalrum, hvor vi kan lave mad sammen, mere populært end nogensinde.

Måske også i sommerhuset, hvis vi er så heldige at have et. En kogeplade med integreret emfang passer godt ind i et inkluderende interiør.

Ingen emhætte der tager udsigten og muligheden for at placere kogepladen midt i rummet.

 

 

Konklusioner

Så lad os opsummere det vigtigste for dig, hvis du går med planer om at foretage store eller små ændringer i dit interiør. Svaret finder du inde i dig selv. Vælg DIN yndlingsfarve, dit yndlingsmøbel, din drømmeløsning. Sådan bliver det rigtigt!

Tilføj nogle feelgood-indslag fra naturen – og vips har du måske et trendy interiør

Held og lykke med DIT projekt!

 

Forhandlerknapp DK

Kontakt os

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.