Hvordan vælge det rigtige emfang

Hvordan vælge det rigtige emfang -BORA bordemfang

Hvordan vælge det rigtige emfang? Bordemfang er nemlig ikke bare bordemfang, så vælg det rigtige!

Mange trendeksperter spår slutningen på den konventionelle emhætte om ganske få år. Bordemfang eller downdraft er et meget hurtigt voksende marked. Men der findes mange forskellige typer og modeller derude – og hvad bør man vælge?

Her kan du få nogle tips til ting, du bør tjekke, inden du bestemmer dig.

 • Hvor store er kogezonerne? Det integrerede emfang kræver en del plads, og der er forskellige måder at løse det på, som giver stor forskel i størrelsen på kogezonerne. Tjek derfor størrelsen på kogezonerne!
 • Hvilken type betjening er der? Sørg for at fravælge de modeller, hvor touchpanelet er placeret direkte under kogezonen. Der er to grunde til, at det er en ulempe: 1. kogezonerne bliver mindre 2. du kommer nemt ud for touchpanelet med gryderne, så pladerne drejer eller piber.
 • Hvor god plads skal du have under bordpladen? Der er stor forskel på, hvor meget plads du mister under bordpladen. Nogle modeller er så kompakte, at du kun mister en meget lille topskuffe (husk hvor meget plads du sparer på væg/i loftet hvor emhætten skulle have været)
 • Hvor helstøbt er løsningen? Har producenten tænkt på alle detaljer? Som gode rør, gode filtre og lydsvage motorer? Eller bruger de produkter fra tredjepart?
 • Hvor nemt er det at montere?
 • Hvordan er serviceapparatet rundt om?
 • Sælges det af fagfolk og forhandlere, der har viden om køkken og ventilation?
 • Hvor solide er de produkter og materialer, der er brugt? Tåler de opvaskemaskine og daglig brug?
 • Hvordan er lydniveauet i ørehøjde – er det støjsvage emhætter?
 • Hvor nemme er de at rengøre?
 • Hvor længe har producenten været i branchen for bordemfang? En meget ung branche – men nogle har mange flere års erfaring end andre.
 • Materialebrug – som med alle køkkenredskaber er solide materialer, der tåler brug og ikke mindst vask, det smarteste. Er fedtfilteret i rustfrit stål, der tåler vask?
 • Er der tests for bordemfang, hvor alle produkter er inkluderet?

På alle disse punkter er der store forskelle, som kan have betydning for, hvor tilfreds du rent faktisk bliver med din investering. Og så har vi ikke talt om det allervigtigste punkt:

 • Hvor effektivt fjerner de madlugt, fedt- og varme?

Der er nemlig stor forskel på bordemfangs ydeevne og effektivitet. BORA Classic 2.0 bordemfang og BORA Pure bordemfang (Bedst i Test Forbrugerrådet Tænk Juli 2021)  har dokumenteret 99,7% emopfangesevne.

bora_pure_bordemfang_testvinner-best-i-test-SH header

Hvordan vælge det rigtige emfang – Vi vil gerne have et emfang med den største effekt og den mindst mulige støj!

 

Forskellen mellem emhætter og bordemfang

For at forstå denne forskel må vi først tage et skridt tilbage og kigge lidt på den oprindelige emhætte: den gode gamle emhætte.

For at flytte lugt, os og fedt (som jo er ret tungt) en meter op i luften, skal en almindelig emhætte flytte store volumener af luft og bruge store mængder energi. Alligevel vil meget fedt ende på pladen, og meget af lugten og dampen forsvinder ud til siderne, inden det når op til emhætten.

Bordemfang (de fleste) bruger en helt anden teknologi, som måles på farten af luftstrømmen og ikke volumen. En af årsagerne til det er, at fedt, damp og lugt ikke behøver at blive flyttet ret langt.

Målt i volumen og energi bliver et bordemfang derfor meget beskedent i forhold til den traditionelle emhætte. Bordemfang er derfor mere miljøvenlige.

I bordemfang trækkes damp, fedt og lugt ned – direkte fra det sted, hvor det opstår – i pander og gryder. Afstanden er altså ikke større end grydens højde.

De fleste vil derfor opleve alle typer af bordemfang som mere effektive end den traditionelle emhætte.

Flere ofte stillede spørgsmål om bordemfang her.

Forskel mellem bordemfang

Men vi stopper vel ikke der, hvis vi ønsker den bedste og mest effektive emhætte?

Tjek derfor alle punkterne i første afsnit. Derudover har vi nogle punkter, som det er godt at vide noget om.

 

Teknologi=effekt:

Nogle bordemfang bruger faktisk den traditionelle teknik med at trække store volumener op og ud. Det gælder for flere af de modeller, der kommer op af bordpladen, når de er i brug.

På nogle modeller kommer der et emfang op bag kogepladerne – som en lille væg, der stiger langsomt op. Disse vil være effektive på de bageste kogezoner, men for at virke lige så godt på de forreste zoner, skal de trække store volumener luft, og de skal stå på høj styrke, som støjer mere og bruger mere energi end nødvendigt.

 

Pris:

Reglen for bordemfang – du får, den kvalitet du betaler for. De seriøse leverandører ligger på nogenlunde samme prisniveau og sælges via seriøse forhandlere, der har fået oplæring i produkterne. Når du køber en downdraft-løsning, får du 2 hvidevarer i et.

 

Det perfekte bordemfang

De perfekte producenter af bordemfang har forsket i luftstrømme i lang tid og er specialister i bordemfang. De har en stor forsknings- og udviklingsafdeling, som kun arbejder med at optimere downdraftløsningen i alle led. De har over 10 års forspring i forhold til andre producenter og over 100 patenter på deres løsninger. De har skabt et perfekt, lydsvagt, super effektivt bordemfang, som desuden vinder internationale designpriser. De går ikke på kompromis med kvalitet eller miljøhensyn, og de giver den perfekte køkkenoplevelse år efter år.

 

Filmen nedenfor blev lavet af en køkkenforhandler i Sverige og illustrerer forskellene i effekten af to forskellige bordemfang.

 

Kontakt os

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.