BORA bordemfang er godkendt til nybyggeri – 100% cleanrate

, , ,
bora_s_pure_evergreen_bialetti bordemfang BORA bordemfang er godkendt til nybyggeri

Målinger af emopfangsevne

Alle BORAs produkter arbejder med en hastighedsteknologi. Ikke volumenteknologi som almindelige emhætter.  For at modvirke den termiske naturlov, der får varm luft til at stige med 1 m/s, er man nødt til at suge modsat med mindst 4 m/s. Derefter er det et spørgsmål om jævn og fin kontrol af hastighed og luftstrøm – for optimalt at opnå laminar luftstrøm.

Da der ikke er behov for at danne undertryk i rummet, er det nok at tænde et BORA bordemfang 5–10 sekunder før brug, for at opnå fuld effekt – ikke 10–15 minutter som er tilfældet ved emhætter.

BORA med “100% cleanrate”

Ved korrekt montering garanterer BORAs downdraft-teknologi tæt på 100% effekt på em. Dette ved en effekt på mellem 5–600m3 aftræk i timen. Allerede ved omkring 300m3 opfylder BORAs produkter kravet til min. 75% emopfangsevne, ift. Bygningsreglementet.

Stor energibesparelse

Ved kun 350m3 opnås hele 96,8% effektivitet. Det vil sige, at du udover en bedre effekt, og lavere lydniveau, også har en stor energibesparelse ved daglig brug. For mere information og tekniske specifikationer, se de næste sider.

Prøvningsrapport fra Dansk Teknologisk Institut lenger nede på denne side for BORA Pure-familien bordemfang, BORA Classic 2.0 bordemfang, BORA Professional 3.0 bordemfang.

I grafen nedenfor er det tydeligt at se, at allerede ved meget lave luftmængder (mellem 300m3 og 310m3 per time) opfylder BORA bordefang (her BORA Classic 2.0) kravet i det Danske bygningsreglement. Bemærk også, at 96,8% emopfangsevne opnås ved kun 350m3. Resultatet er et mere energi-besparende og lydsvagt produkt.

graf der viser BORA bordemfang Godkændt til nybyggeri

 

Fakta om Bygningsreglementet

I det Danske bygningsreglement BR18 »Bygningsreglementets §443«, står følgende relevante tekst om ventilation i køkken (opdateret d. 1 januar 2021):

 • »Stk. 3. Køkkener i boliger skal forsynes med emhætte. Emhætten skal have regulerbar, mekanisk udsugning, afkast til det fri og tilstrækkelig effektivitet til at fjerne fugt og luftformige forureninger fra madlavning.«
 • »Stk. 4. En emhætte skal for at have en tilstrækkelig effektivitet til at fjerne fugt og luftformige forureninger fra madlavningen have en emopfangsevne på mindst 75 pct. i overensstemmelse med DS/EN 61591 eller DS/EN 13141-3.«

Ikke længere krav om, at emhætten skal have udsugning placeret over kogepladerne

I den tidligere version af BR18 stod der i samme afsnit:

 • »Stk. 3. Køkkener i boliger skal forsynes med emhætte med udsugning over kogepladerne. Emhætten skal have regulerbar, mekanisk udsugning og afkast til det fri og have tilstrækkelig effektivitet til at fjerne fugt og luftformige forureninger fra madlavning. Udsugningen skal kunne forøges til mindst 20 l/s.«

Det er derfor ikke længere krav om, at emhætten skal have udsugning placeret over kogepladerne. Bemærk at det stadig ikke er tilladt at bruge recirkulation med kulfilter i nybyggeri. For mere information om BR18, se her: www.bygningsreglementet.dk

Dokumenteret emopfangsevne på hele 99,7%

Sommeren 2021 blev BORAs bordemfang testet af et uafhængigt dansk testlaboratorium. Resultatet er overraskende godt og viser BORAs teknologiske forspring. Selv på lave niveauer har BORA en eventyrlig effekt. Det betyder også, at BORA giver en stor energibesparelse ved daglig brug. Det betyder også at BORA er mer end godkendt til nybyg.

BORA har en stor udviklingsafdeling med mange medarbejdere, der sørger for, at verdens bedste emfang konstant videreudvikles og optimeres.

BORA X Bo og BORA Professional 3.0 - køkkenet som opholdsrumDedikeret rørføring og komplette systemer (EcoTubes)

BORA har udviklet et højeffektivt og støjsvagt udsugningssystem med de såkaldte BORA Ecotubes, der kan monteres hurtigt, enkelt og sikkert – uanset installationsomgivelserne. Et specialudviklet tætningskoncept sikrer vand og lufttætte samlinger – uden brug af tape, lim eller svejsninger. Der er dedikerede rør til nedstøbning. Resultatet er flow-optimering og op til 20% lavere tryktab i forhold til andre gængse rørløsninger.

Optimal udsugningseffekt

Derved optimeres systemets udsugningseffekt og støjniveau. Komplicerede og lange udsugningsluftveje lader sig også realisere, helt
uden behov for installering af en ekstra motor.

BORA garanterer luftgennemstrømning, uden tryktab, med op til 6 meter kanalstrækning med seks 90°-bøjninger, eller 8 meter med fire 90°-bøjninger eller 10 meter med to 90°-bøjninger. Der er mulighed for længere eller mere komplekse aftræksstrækninger ved udvalgte produkter ved tilføjelse af en ekstra motor.

Bilde av et kjøkken med en famillie som illustrerer hvordan kombidamovnen BORA X BO revolusjonerer matlagingsgledenEliminering af fugt i rørføringer

Alle BORAs bordemfang og kogeplader sikrer automatisk, at der ikke bliver fugt liggende i aftrækssystemet. En såkaldt »After run-funktion«, sikrer afkondensering ved at blæse tør luft gennem produktet og rørkanaler i 20 minutter efter endt madlavning. Dette sker ved maget lav lufthastighed, og forstyrrer derfor ikke brugeren.

Kontrol af husets ventilationssystem

BORA Classic 2.0 har indbygget udgang til eksempelvis styring af husets ventilationssystem, og kan derfor sikre en forhøjet erstatningsluft,
når emfanget er i brug. Denne funktion kaldes »Home out« interface, hvormed eksterne anordninger kan hhv. aktiveres og deaktiveres samtidig med brugen af bordemfanget. Ved BORA Pure og X Pure sikres funktionen ved hjælp af en ekstern relæ-løsning.

Fedtfiltreringseffektivitet

Fedtfiltreringseffektivitet er ensbetydende med, hvor mange fedtpartikler, der opfanges af fedtfilteret og øvrige aftagelige eller vaskbare dele. For BORA Classic 2.0 ligger denne andel på 97,7%. For Pure og X Pure er tallet 97,8%. Det fedt, som sætter sig inden det når filteret tørres blot væk med en klud –men det tager standarden ikke højde for, da det kun er aftagelige dele, som indgår i vurderingen.
BORA bruger kun fedtfiltre i rustfrit stål der er nemme at tage ud, og tåler vask i opvaskemaskine.

Murgennemføringer

Eksempel på installation, støbt i gulv og op i hulmur – BORA ecotube

 

BORAs murgennemføringer er trippel-isolerede ved installation, hvilket betyder at hele gennemføringen isoleres, og to isolerede returklapper sikrer at det ikke dannes en kuldebro i muren. Derudover låser magneter den yderste klap der er tætnet med en gummipakning, og sikrer derved at et nybygget hus kan godkendes ved trykprøvning (50 Pa).

Produktbeskrivelse murgennemføringer

 • Optimal udsugningseffekt
 • Lavest mulige støjniveau
 • Udelukkende mekanisk drift
 • To returspjæld med EPS-isolering (et ved UEBRK)
 • Fremragende isoleringsværdi
 • Integreret vandafledning til det fri
 • Lav trykmodstand
 • Optimeret åbningstryk (60 Pa)
 • UV-bestandige materialer
 • 100 % tæt uden yderligere limning
 • Alle nødvendige Ecotube tætninger inkluderet

Princippet bag BORA – Eller det smukke ved fysikken.

1.  Mados stiger opad med en hastighed på maks. en meter i sekundet.
2. BORAs bordemfang producerer en tværgående luftstrøm, der er hurtigere end madosens opstigningshastighed.
3. På den måde suges madosen væk, der hvor den opstår, nemlig direkte ved kogepladen, direkte fra gryden, panden eller grillen.

BORA bordemfang fordele

 Frisk luft – Madlavning i komfortzonen

BORA trækker lugt- og fedtpartikler direkte væk fra gryderne, således at mados ikke kan stige op. Fedtpartiklerne trækkes effektivt ind
i fedtfilteret i rustfrit stål.

 Støjsvag

BORA bordemfang afgiver betydeligt mindre støj end traditionelle emhætter. Traditionelle emhætter har et støjniveau på ca. 70 decibel (A) direkte i hovedhøjde. Med BORA er det helt anderledes: Selv på højeste udsugningstrin er støjniveauet lavere end støjen fra en stegende bøf på panden.

 De bedste materialer

Høj funktionalitet og lang levetid. Udsøgte materialer og høj funktionalitet danner tilsammen et premium-system. Rustfrit stål og glaskeramik uden tungmetaller er her de karakteristiske træk.

 Nem betjening

Intuitiv, indlysende og moderne. Systemet styres ved at dreje betjeningsknappen eller ved at trykke eller udføre en strygebevægelse med fingeren. Nemt og intuitivt.

 Masser af opbevaringsplads

Emfanget giver plads til køkkenredskaber. På grund af enhedens lave højde på under 200 mm og den integrerede recirkulationsfilterenhed bevares opbevaringspladsen i underskabet til gryder og andre køkkenredskaber fuldt ud. Man slipper for at skulle afkorte skuffer og der går ikke opbevaringsplads tabt pga.

 Frit udsyn

Ingen forstyrrende emhætte i hovedhøjde. BORA løser problemerne med de traditionelle emhætter. Ingen kanter og hjørner i hovedhøjde. Ingen nedbøjet holdning. Intet begrænset udsyn. Ingen damp i dit synsfelt eller på dine briller.

 Rengøringsvenlig. Hvorfor skal det være svært, når det kan gøres let?

Rengøring af traditionelle emhætter er besværlig og tidskrævende. BORA er bare praktisk i hverdagen: Alle bevægelige dele er nemme at afmontere, uden brug af værktøj, og tåler opvaskemaskine.

 Stor kogeflade: 4 24

Meget plads til professionel madlavning. Med den pladsbesparende betjening og den centrale placering af emfanget giver alle BORA induktionskogezoner altid meget plads til madlavningen. De ekstrastore induktionskogeplader med rektangulære zoner sørger for heldækkende og jævn opvarmning af store gryder og stegesøer.

 Designfrihed – En ny standard for køkkenarkitekturen

BORA overbeviser med nye muligheder i køkkenplanlægningen: madlavning foran vinduet og under skrå vægge, køkkenøer uden en forstyrrende emhætte … BORA bordemfang står for moderne køkkenæstetik.

 

Følg oss på Instagram for inspirerende køkken!

Se BORA bordemfang i aktion hos en af ​​vores dygtige BORA-forhandlere over hele Danmark:

 

Kontakt os

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.