DE PROFESSIONELLES DRØMME-CYKEL-RUTER  – Lysevegen

Lysevegen, Norge – Et tip fra Frederik Wandahl

DE PROFESSIONELLES DRØMME-CYKEL-RUTER – med danske Frederik Wandahl. I denne artikkelserie, De professionelles DRØMME-cykel-RUTER – Lysevegen i Norge, præsenterer vi cykel-ture der fascinerer tre af rytterne fra holdet BORA – hansgrohe. Cykelture, der appellerer ud over det sportslige.

Ja, professionelle cykelryttere drømmer også om ruter, som de endnu ikke har kørt. For danske Frederik Wandahl står den betagende vej Lysevegen for enden af Lysefjorden i Norge øverst på ønskelisten.

“Siden jeg så et billede af den utrolige opstigning engang, har jeg været meget fascineret.

Det er mit mål at cykle den med en ven engang i en pause”, fortæller den 20-årige dansker, der i år er begyndt hos BORA – hansgrohe i sin første professionelle sæson. Også i sin sparsomme fritid sidder han gerne i sadlen. Det er altså ikke udelukket, at hans drøm snart bliver til virkelighed.

Enestående natur

Det, der venter ham, kan man roligt beskrive som værende enestående: Fra den lille landsby Lysebotn dykker vejen ned i en 1.100 meter lang tunnel. Derefter slynger den sig igennem 27 skarpe hårnålesving op til 640 meters højde. Deroppe ligger udsigtsrestauranten Øygardstølen, der byder på en fantastisk udsigt over den 42 kilometer lange Lysefjord.

De professionelles DRØMME-cykel-RUTER – Lysevegen

For Frederik Wandahl, der betegner sig selv som en god bjergrytter, virker denne skandinaviske tour de force næsten kunstig. Vejen til passet blev bygget og åbnede officielt i 1984. Den var oprindeligt tænkt som tilkørselsvej til bygningen af kraftværket Tjodan, men udviklede sig hurtigt til en turistmagnet.

Og beboerne i Lysebotn var også taknemmelige, for før Lysevegen blev anlagt, kunne stedet kun nås ad vandvejen. Hvis man ikke har fået tunge ben efter de første 7 kilometer, kan man fortsætte yderligere 10 kilometer gennem den magiske, smukke og uberørte bjergverden til Andersvatnet. Fra denne opkørsel er det lidt mere hyggeligt, for der skal kun overvindes yderligere 310 højdemeter.

Håber du får en GOD TUR, Frederik!

Cykeltur-informationer

Start/mål: Lysebotn/Øygardsstølen
Distance: 7,3 km
Opkørsel: 640 m/Nedkørsel: 640 m

Frederik Wandahl, 20, er Danmarks yngste syklist på UCI World Tour i 2022, Sykler for sykkellaget BORA – hansgrohe.

Følg Frederiks forberedelser til World Touren, hans ambitioner og drømme og hans bedste tips til træning og kost på vores Facebook-sider!

Tekst: Martin Fraas – Billeder: BORA – hansgrohe / Christof Kreutzer T,  Bettiniphoto, SpectacularNorway

Andre artikler og cykelruter i denne serie:

Daniel Oss – Fra Gardasøen til Lago di Valvestino i Italien

Emanuel Buchmann – Tourmalet

________________

Se BORA bordemfang i aktion hos en af ​​vores dygtige forhandlere over hele Danmark: