DE PROFESSIONELLES DRØMME-CYKEL-RUTER – Gardasjøen

Cykeltur fra Gardasøen til Lago di Valvestino i Italien – Et cykeltip fra Daniel Oss

I denne artikkelserie, De professionelles DRØMME-cykel-RUTER – Gardasøen, præsenterer vi cykel-ture der fascinerer tre af rytterne fra holdet BORA – hansgrohe. Cykelture, der appellerer ud over det sportslige.
Gardasøen og Lago di Valvestino i Italien er et tip fra tidligere BORA – hansgrohe cyklist Daniel Oss.

Daniel Oss er født i Trento og elsker de varierede cykelruter langs Gardasøen. Max Schachmann forstår godt Daniels kærlighed til området, og under deres fælles træningstur stoppede han kort for at nyde udsigten.

De professionelles DRØMME-cykel-RUTER ved Gardasjøen strækker sig op til Lago di Valvestino.

DE PROFESSIONELLES DRØMME-CYKEL-RUTER – Gardasjøen

Et tip fra Daniel Oss

Gardasøen er for mange professionelle og motionscykelryttere det ideelle træningsområde. Det skyldes til dels rutens diversitet. Med Monte Bondone i nord, hvis hårnålesving snor sig op i 1.650 meters højde og de lige flade fartstrækninger i syd er der masser af afveksling. Endnu en fordel: Vinteren er ganske vist kold, men for det meste frostfri og regnfattig. Ideelle forudsætninger for forberedelser til sæsonen.

Daniel Oss fra cykelholdet BORA – hansgrohe Daniel Oss fra BORA – hansgrohe er født næsten lige rundt om hjørnet i Trento. Han har elsket turene ved Gardasøen siden sin tidlige ungdom. ”Jeg stopper aldrig med at forundres”, siger han drømmende. ”Dyre- og planteverdenen er enestående. Nogle gange ser jeg endda en hjort, hvis jeg er meget tidligt af sted.”

Lago-di-Valvestino

En af hans yndlingsruter ligger i det milde klima sydvest for søen, nemlig Lago di Valvestino-runden. Den begynder og ender i San Felice del Benaco. Turen, der klassificeres som svær, har den fordel, at vejunderlaget er godt hele vejen. Derudover er de fleste områder af runden ikke særligt trafikerede.

”På opstigningen fra Gargnano til Lago di Valvestino nyder jeg at se sejlbådene langt nede på søen”, fortæller Daniel Oss. ”Og på grund af submiddelhavsklimaet vokser der palmer overalt.” For ham er højdepunktet på turen Idrosøen.

”Den stråler ofte lyseblå som en akvamarin, så nogle gange står jeg af og tager en selfie.” Før den lange og spektakulære nedkørsel langs søen mod Salò begynder.

”Denne runde”, slutter Daniel Oss, ”er for mig den perfekte tur både sportsligt og landskabsmæssigt.”

Cykeltur-informationer

Start/mål: San Felice del Benaco
Distance: 89,2 km
Opkørsel: 2050 m
Nedkørsel: 2050 m

Tekst Martin Fraas – Billede: BORA – hansgrohe / Christof Kreutzer T

Andre artikler og cykelruter i denne serie:

Frederik Wandahl – Lysevegen i Norge

Emanuel Buchmann – Tourmalet i Frankrig

Se BORA bordemfang i aktion hos en af ​​vores dygtige forhandlere over hele Danmark: